Februar 06, 2019

Invenio films iz Bijeljine “ekranizovao” novu pjesmu Crvene jabuke /video/

Invenio films iz Bijeljine “ekranizovao” novu pjesmu Crvene jabuke /video/

Grupa “Crvena jabuka” ovih dana završava snimanje novog, 16. po redu studijskog albuma, čiji je radni naziv “Nokturno”. Nakon ljetnog hita “Čuj to”, ovih dana ekranizovan je i drugi singl koji najavljuje pomenuti album. Riječ je o pjesmi “Berlin”.

– “Berlin” sam dobio među prvim pjesmama, kada smo počeli rad na novom albumu. Odmah mi je bila interesantna, jer je potpuno drugačija pjesma od onoga što se danas svira na našim prostorima. Ima nekog šarma osamdesetih, a opet je moderna – kaže frontmen “Crvene jabuke” Dražen Žerić Žera.

Većinski autor pjesama na novom albumu je hitmejker Mirko Šenkovski Džeronimo, čovjek iza koga su hitovi poput “Čardak”, “Romanija”, “Lavanda”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Taman je” Halida Bešlića, “Lijepa je” Enesa Begovića, te pjesme “Minka”, sa prethodnog albuma “Crvene jabuke”.

– “Berlin” je pjesma koju sam napisao jako davno, pod utiskom rušenja Berlinskog zida. Ništa negativno, naravno. U pitanju je jedna ljubavna priča. Ono što je neobično – jeste slučajnost da smo spot za “Berlin” snimali upravo na dan pada Berlinskog zida. Možda je to neki znak – komentariše Džeronimo.


Džeronimo je uz Žeru i brojne statiste, protagonista spota za pjesmu “Berlin”.

– Ja sam postao kao Hičkok, haha. Nakon spota za “Taman je” Halida Bešlića, evo me i u ovom. Velika mi je čast što su me Žera i producenti spota pozvali da budem učesnik vizuelizacije pjesme čiji sam autor. U spotu igram džez – gitaristu koji nastupa u jednom pariskom lokalu. No, da ne otkrivamo previše, spot će za koji dan biti na malim ekranima i društvenim mrežama – dodaje Džeronimo.

Zanimljivo je da se u spotu pojavljuju i braća blizanci Brahim i Nasri Adova iz Gane, fudbaleri “Zvijezde 09” iz Etno-sela Stanišići. Produkciju spota i ovog puta Žera je povjerio ekipi “Invenio films” iz Bijeljine, koja je ekranizovala i pjesmu “Minka”. “Invenio films” je poznat po saradnji sa Halidom Bešlićem, Almom Čardžić, grupama “Piloti” i “Komuna”, Šerifom Konjevićem, Eminom Tufo, Zuzi Zu i brojnim drugim izvođačima iz regiona.

– Da, “Invenio” je radio spot za “Minku”, sada snimamo “Berlin”, a potom slijede spotovi za pjesme sa novog albuma “Cvijet s Bistrika” i “Grade moj”. To je sjajna, uigrana ekipa, slično razmišljamo, razumijemo se bez riječi, tako da nema promašaja. Ne treba praviti mistiku ni od kojeg posla, pa tako ni od snimanja spotova – komentariše Dražen Žerić.

U spotu za pjesmu “Berlin” statira i vođa grupe “Stara priča” Vasko Todić. Podsjećamo, ovaj popularni bijeljinski starogradski ansambl gostovao je i na snimanju spota “Minka”.


– Nama zaista imponuje saradnja sa “Crvenom jabukom”. Riječ je o grupi uz koju smo odrastali. To je jedna od najkvalitetnijih pop – rok grupa na ovim prostorima. Počeli smo jednim spotom, nastavili drugim, a po svemu sudeći ta saradnja će u budućnosti biti i proširena – zagonetno najavljuje frontmen “Stare priče”.

Novi album “Crvene jabuke” u izdanju “Croatia records” publika će imati priliku da presluša već u decembru, a na istom će se naći između 12 i 16 pjesama. U međuvremenu, Žera i članovi benda skupa su sa Halidom Bešlićem otputovali na veliku australijsku turneju, tokom koje će između ostalog, svirati i u Brizbejnu, Frimentlu, Melburnu, te Sidneju.


BN TV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.