October 16, 2018

ISTRAGA JOŠ BEZ REZULTATA Draganu na svom kućnom pragu u Americi pronašao Bugarin, nalazi kažu da je BILA OMAMLJENA

ISTRAGA JOŠ BEZ REZULTATA Draganu na svom kućnom pragu u Americi pronašao Bugarin, nalazi kažu da je BILA OMAMLJENA

Policija gradića Fortuna u Kaliforniji, u kojem je preminula studentkinja iz Srbije Dragana Šolaja (24), pokušava da utvrdi gde se ona kretala kobne noći i jutra 11. aprila, kada je nađena bez svesti na ulici, što bi moglo da bude ključno u daljem toku istrage njene smrti.

Prema onome što su lokalnim medijima rekli policajci, istraga nije puno odmakla, iako je već prošlo 10 dana od kada je Dragana nađena i preminula.

Kako je lokalnim medijima sa kojima je “Blic” kontaktirao rekao poručnik Met Eberhat, policija istražuje Draganine aktivnosti od dva sata iza ponoći do sedam sati izjutra, kada je nađena. Poslednjih pet sati očekuje policija ključni su za istragu koja treba da pokaže kako je nesrećna devojka stradala.

Dragana Šolaja
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Dragana Šolaja

Rajan Ričardson, detektiv koji vodi ovaj slučaj, rekao je da je policija dobila poziv u 6.50 sati stanara koji je maltene na svom kućnom pragu zatekao njemu nepoznatu devojku.

– Stanar, inače bugarskog porekla, rekao je da je ona bila na tremu kuće – kazao je Ričardson.

Kako kažu u policiji, osoba koja je prijavila sumnjiv slučaj rekla je da je devojka izgledala omamljeno.

Kako je “Blic” pisao, naši izvori potvrdili su da je obdukcija pokazala da je Dragana preminula najverovatnije omamljena nekom vrstom opijata za koji se i dalje utvrđuje šta je, te i kako je dospeo u krvotok nesrećne devojke.

Eberhat je rekao da je Dragana, kada je policija stigla na lice mesta, bila u kući, ali da je Bugarin koji u njoj živi rekao da ona tu nije stanovala.

– Ne znamo da li ju je neko tu ostavio ili je dotle sama došla. Istraga treba da pokaže na koji način je devojka dotle stigla ako je zaista bila pod dejstvom tolike količine opijata za koju još nije poznato ni kog je porekla – rekao je Eberhat.

Kako su rekli policajci, ona u bolnici ni u jednom trenutku nije povratila svest, pa nikome ništa nije mogla da ispriča.

Eberhat je rekao da se nakon obdukcije čekaju i rezultati toksikoloških analiza. Prema njegovim rečima, policija je zatražila da se testira sve što može jer se ne zna poreklo opijata. Ipak, kako navode, testiranje na toliki broj supstanci moglo bi da potraje.

Policija je potvrdila pisanje medija da je Dragana došla iz Majamija, ali kako su rekli policajci, u Fortunu je stigla za vikend, dok je preminula u sredu. Tako da je sada pod istragom i njeno kretanje, odnosno kod koga je i zašto dolazila tih dana.

Iz policije su pozvali građane da im se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije, kao i Draganine prijatelje kojima je možda rekla svoje planove. Kako su kazali, kada je nađena na sebi je imala farmerke i crnu jaknu.

Dragana otišla kod dečka

Podsetimo, Dragana je sa Čeneja, mesta pored Novog Sada. Prvi put je u SAD otišla 2015. godine na program “Work and travel”, ali se vratila na isti program u leto 2016. Tada je ostala u Majamiju, gde je radila. Međutim, ostalo je nejasno kod koga je otišla u Fortunu, koja je udaljena više od 5.000 kilometara od Majamija i nalazi se na potpuno suprotnom kraju SAD. Izvor “Blica” ranije je rekao da je ona u Ameriku, navodno, otišla kod dečka.

Okrug Hambolt u kojem se nalazi Fortuna inače je poznat po uzgoju marihuane koja je legalna u Kaliforniji. Kako smo pisali, u okrug se doselio veliki broj ljudi sa Balkana, a trgovina marihuanom privukla je sumnjive ljude u male gradiće.

/Blic/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.