September 26, 2018

Ivana Španović šampion svijeta!

Ivana Španović šampion svijeta!

Ivana Španović je nova svetska kraljica u dvorani!

Ivana Španović na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Birmingemu, osvojila je svetsku titulu skokom 6,96!

Nije Ivani bilo lako jer je protiv sebe imala nekoliko ozbiljnih rivalki na čelu sa Amerikankom Britni Ris, koja je branila titulu dvoranske prvakinje sveta.

Ivana, koja je važila za glavnog favorita za zlato s obzirom na to da je ove sezone je ostvarila i najbolji rezultat (6.93 m), najveću pretnju na putu ka vrhu očekivala je upravo od Britni Ris (ove sezone najbolji rezultat 6.88 m), dok je nekoliko ostalih takmičarki ušlo u uži krug nadmetanja za medalje.

Upravo je u Portlandu pre dve godine zlato osvojila Britni Ris, koja sa tri Svetska prvenstva u dvorani ima tri zlata. Tada je skočila neverovatnih 7.22 m i pobedila je Ivanu, ali Španovićeva je motivisana da joj se revanšira u Birmingemu.

Podsetimo, Ivani je ovo jedna od retkih zlatnih medalja koju nije imala u kolekciji. Sa Svetskog dvoranskog prvenstva ima dve medalje, u Sopotu 2014. godine je osvojila bronzu, a u Portlandu 2016. godine srebro.

Sada je konačno došlo vreme za korak napred. Korak ka zlatu koje je zasluženo osvojeno!

(Telegraf)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.