Izbacili Jugoslaviju iz “Lipe cvatu”

Izbacili Jugoslaviju iz “Lipe cvatu”

Na Radio Splitu emitovana cenzurisana verzija hita “Bijelog Dugmeta” iz 1984 godine.

NA Radio Splitu danas je oko 7.30 emitovan hit “Lipe cvatu” legendarne sarajevske rok grupe “Bijelo dugme” u kojem je reč Jugoslavija koja se pominje u tekstu – jednostavno izbačena. Naime, umesto stihova “Baš me briga gde si otišla, ravna ti je Jugoslavija, baš me briga nisi dete”, isečeni stih je glasio: “Baš me briga gde si otišla, baš me briga nisi dete”.

Stvarno je danas već komično da nekome smeta reč Jugoslavija u pesmi koja je pisana 1984. kada je ta država postojala, komentariše hrvatska “Slobodna Dalmacija”. Sličnog je mišljenja i menadžer Adis Gojak, organizator turneje “Ko ne poludi, taj nije normalan” povodom 40 godina od osnivanja “Bijelog dugmeta”.

– Goran Bregović je trenutno u Španiji gde ima koncert i ne mogu da govorim u njegovo ime, ali mogu da kažem da je “Bijelo dugme” na koncertu u “Spaladijum areni” u Splitu imalo 15.000 ljudi koji su uglas, bez ikakvih problema, pevali “Lipe cvatu” – kazao nam je Gojak. – Glupo je onda diskutovati o ovom slučaju. Split voli Gorana, ali mislim da ovaj potez nije uperen protiv njega lično. Jednostavno, nekom se nije svidela reč Jugoslavija. Ne treba dizati frku, osim ukoliko ovo ne postane praksa.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.