October 22, 2018

Izvirila iz auta i pokazala gole grudi, traži je pola države /video/

Izvirila iz auta i pokazala gole grudi, traži je pola države /video/

Libanska policija u potrazi je za ženom koja se popela kroz krovni prozor automobila i pokazala gole grudi na autoputu. Žena je obnažila svoje atribute vozeći se po jedinoj brzoj cesti kroz grad Sidon, inače treći grad po veličini u Libanu.

Libanske saobraćajnice često su poprište ozbiljnog kršenja zakona jer policija gotovo da i ne kontroliše šta se događa na cestama. Ovaj posljednji nestašluk s golim grudima podijelio je naciju. Dok jedni traže da se žena uhapsi, drugi u tome ne vide ništa više od bezopasne zafrkancije.

“Protivzakonit i neetičan šou”

Među ovim prvima je Ziad Akl, osnivač organizacije za sigurnost drumskog saobraćaja YASA, koji traži da policija privede sve uključene u ovu ekshibiciju.

“Situacija na našim cestama je haotična, katastrofalna”,  kazao je za Mail Online.

“Policija mora uložiti značajne napore kako bi se poštovali zakoni o bezbjednosti na drumovima, a to ne uključuje samo kontrolu brzine na nekoliko saobraćajnica. Ovaj posljednji šou je protivzakonit i neetičan. Počinioce treba kazniti, a paralelno s tim nužno je ozbiljnije provoditi saobraćajna pravila pravila da se takve stvari više ne ponavljaju”, rekao je.

Iz policije nisu imali komentara, no dr Joel Basil iz državne agencije za bezbjednost u saobraćaju pozvala je na donošenje strožih zakona. Napomenula je da su neka od divljanja i ispada na cestama povezani s konzumacijom alkohola ili psihičkih problema.

“Ponašanje na cestama nekih učesnika u saobraćaju ponekad upućuje na probleme s mentalnim zdravljem, a ponekad i na tendenciju kršenja zakona i rizičnog ponašanja”, rekla je ona.

Liban je mala država sa svega šest miliona stanovnika, no po statistikama saobraćajnih nesreća među najgorima su na svijetu. U prosjeku, godišnje se dogodi oko 4.500 saobraćajnih nesreća, s oko 6.000 povrijeđenih i 900 mrtvih.

S druge strane, mnogo je i onih koji su podržali nepoznatu ženu i njezino pravo da se izrazi u zemlji u kojoj se sve više ograničavaju slobode. Mnogi komentatori slučaja istakli su da policija lovi ženu zato što je pokazala grudi, dok puno teža krivična dijela prolaze nekažnjeno.

U posljednje vrijeme u Libanu je više slučajeva u kojima je blogere privela policija samo zato što su na društvenim mrežama kritikovali stanje u državi.

 

(24sata.hr)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.