October 18, 2018

JANJA Škola u kojoj ne postoje razlike

JANJA Škola u kojoj ne postoje razlike

Jedna od osnovnih škola u Republici Srpskoj koja se može pohvaliti multietničkim sastavom učenika je škola “Meša Selimović” iz Janje. U susret predstojećim praznicima i na kraju prvog polugodišta zajedničkim snagama nastavnika i učenika organizovana je novogodišnja priredba

Osnovna škola “Meša Selimović” iz Janje broji hiljadu đaka, organizovanih u 48 odjeljenja. Škola je smještena u najvećem povratničkom naselju i jedna je od multietničkih škola, gdje se nastava odvija za djecu srpske i bošnjačke nacionalnosti.

“U toku nastave i nastavnog procesa realizuju se različiti sadržaji, ali ono što ističem je da se nastava realizuje za djecu srpske i bošnjačke nacionalnosti na osnovu plana i programa Republike Srpske i plana i programa Tuzlanskog kantona. Djeca bošnjačke nacionalnosti imaju grupu nacionalnih predmeta i napominjem da se nastava realizuje bez ikakvih problema”, rekla je Milica Perković direktor Osnovne škole “Meša Selimović” u Janji.

Na kraju prvog polugodišta a u susret novogodišnjim i božićnim praznicima organizovana je priredba učenika i nastavnika u vidu muzičkih sadržaja i maskenbala. Učenica Anja Vuković kaže da su se zajednički pripremali za priredbu na kojoj će pokazati šta znaju, pjesmu i igru. Njena drugarica Mehdina Đezić pripremila je koreografiju u kojoj su joj pomagale drugarice i ističe da je srećna zbog novogodišnjeg veselja u školi.

“Mi u školi obilježavamo sve značajne datume i poštujemo sve običaje što ćemo i dalje činiti kako dolikuje”, dodaje direktor osnovne škole u Janji.

Uz igru i pjesmu mališani zajedno dočekuju novu godinu, zajedno se druže i pomažu jedni drugima, zajedno odrastaju i tako daju primjer da razlike ne postoje.

BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.