October 20, 2018

“Jokiću – momci se ugledaju na tebe, budi lider!”

“Jokiću – momci se ugledaju na tebe, budi lider!”

Majk Maloun, trener Denver Nagetsa, želi od Nikole Jokića da postane lider ovog tima, igrač koji će predvoditi franšizu u narednim godinama.

Tim iz Kolorada pobedio je Memfis u noći između petka i subote, a posle meča Maloun je rekao kako je nekoliko puta Jokiću kazao kako se drugi ugledaju na njega.

Ispred hotelske sobe u Sakramentu sam mu rekao: ‘Slušaj, sada nema Vilsona, Pola, ili mene. To je sjajna prilika da napraviš iskorak i budeš lider. Ovi momci sada gledaju u tebe’. On je to prihvatio te noći, i misli da je to pokazao i u Hjustonu. Krenuo je u pravom smeru i ponosan sam na njega”, rekao je Maloun.

Maloun je takođe istakao da je još u Srbiji rekao Jokiću da mora da se pripremi za ovu sezonu.

Kada sam letos otišao u Srbiju rekao sam mu da je njegova mentalna snaga (čvrstina) i kako sebe kontroliše u različitim situacijama veoma važna za tim. Kada stvari nisu išle na njegovu ruku u prošlosti, on se nekako prepuštao tim situacijama. Sada vidim mladog momka koji uči kako da se bori kroz teške stvari, što nije nikada lako. On se trudi, naporno radi i pravi napredak“, rekao je Maloun.

Jokić je prošle noći odigrao jednu od najboljih partija ove sezone i to protiv Marka Gasola koji je poznat kao odličan defanzivac. Jokić je meč završio sa 28 poena, 13 skokova i osam asistencija.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.