October 18, 2018

„Jutros mi je ruža procvetala“ na holandski način

„Jutros mi je ruža procvetala“ na holandski način

Jednu od najpopularnijih pesama na prostoru bivše Jugoslavije „Jutros mi je ruža procvetala“ iz 1959. godine holandski pozorišni kvartet “Ashton Brothers” izveo je na neobičan način – koristeći flaše kao instrumente.

Ovaj pozorišni kvartet svojim nastupima oduševljava mnogobrojne obožavatelje, a tako je bilo i tokom izvođenja pesme Petra Tanasijevića, kompozitora i autora najpoznatijih pesama narodne muzike.

„Jutros mi je ruža procvetala“ na holandski način

“Ashton Brothers” su umesto muzičkih instrumenata koristili – flaše.

Pim Muda, Jost Spajkers i Frizo van Femde Audejans čine harizmatičnu trupu, koja je izuzetno popularna ne samo u Holandiji, već i u nekoliko evropskih država i Kanadi.

Sva trojica su izuzetno muzikalni, a u izvođenju Jutros mi je ruža procvetala glavni vokal bio je Spajkers, dok su Muda i Audejans potpomagali.

Osim što su veoma talentovani, Holanđani vole balkanski melos, a u svojim nastupima savršeno su izvodili i pesmu Zajdi, zajdi.

“Ashton Brothers” – „Zajdi, zajdi“

Trio holandskih komičara nastupa od 2001. godine, a publiku animiraju cirkuskim akrobacijama, kao i zanimljivim izvođenjem modernih i tradicionalnih pesama. U sve to često ubace i poneku šarmantnu šalu i vic.

Izvor: RTS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.