Kada mu je stric umro u nasledstvo mu je ostavljena prašnjava garaža /foto/

Kada mu je stric  umro u nasledstvo mu je ostavljena prašnjava garaža /foto/

Te 2009-te godine, ekscentrični i sjajan stric je umro, ostavljajući dvojici braće staru prašnjavu garažu. Prvobitno su mislili da nije imao ništa od vrijednosti unutra, ali brzo će doživjeti najveći šok svog života.

Dr. Harold Carre je bio vrlo ekscentričan i dok su svi znali da je volio automobile i da je bio kolekcionar niko nije znao kakve automobile je imao.

Kada su nećaci ušli da očiste garaže, oni su bili iznenađeni kada su vidjeli da su glasine bile zaista istina.Njihov ujak je bio prilično tajnovit, Bugatti koji su ugledali nije bio običan sportski automobil.
To je bio pravi dragulj: A Bugatti Type 57S Atalante.
Vrijednost? Oko 6-8.500.000 £.

Dok svi Bugattiji pripadaju najboljim automobilima ikad napravljenim, ovaj model je klasa sama po sebi.To je bio jedan od 43 automobila koji je italijanska kompanija proizvela i završen je 5. maja 1937. godine.

Činilo se da je u vrlo dobrom stanju,  pošto je imao vrlo malo kilometara za njegove godine.

Dr Carr ga je kupio 1955 godine a do tada je promijenio nekoliko vlasnika.

Bugatti je nestao u svojoj garaži 1960. godine, kada je istekla registracija. Tamo je ostao narednih 50 godina i kao Carr stario .Kada je pronađen 2009. godine, Bugatti je bio u garaži, pored klasičnog Aston Martina i bio je prekriven desetinama dopisa od potencijalnih kupaca koji su željeli da ga kupe.

Na kraju, auto je na aukciji nekoliko godina kasnije prodato za 4 mil $. Novac su podijelili rođaci, od kojih nijedan nije očekivao da postanete milioner, kada su počeli čistiti garažu.
Izvor: athensmagazine

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.