October 17, 2018

Kako je jedan SRBIN ODUŠEVIO AMERIKANCE i postao glavna vest u medijima /VIDEO/

Kako je jedan SRBIN ODUŠEVIO AMERIKANCE i postao glavna vest u medijima /VIDEO/

Da su naši ljudi u svetu rado prihvaćeni i da dobro i savesno obavljaju svoje poslove, pravi je dokaz priča o policajcu iz Šarlota, Aleksu Mosiću.

Aleks Mosić, bivši pripadnik žandarmerije godinama već živi sa ženom i dvoje dece u Americi gde obavlja posao policajca.

FOTO: FACEBOOK, FOX / SCREENSHOT

Za njegovo ime se čulo u čitavoj Americi, a razlog tome je nagrada Oficir meseca koju dodeljuje policija Šarlota. Ovu nagradu je dobio zbog više nego fantastičnih 13 hapšenja u 14 dana.

Taj učinak nije prošao nezapaženo, pa je televizija Fox uradila kratku reportažu o njemu.

– Sve je ovo zbog zajednice i zaštite onih kojima je zaštita potrebna – rekao je.

A ko bolje može da zna kakav je osećaj biti životno ugrožen i imati želju da se bori za pravdu od čoveka koji je prošao pakao ratova?

– Kao mali sam sanjao da postanem doktor, da nekako pomažem ljudima. Verujem da je sve to počelo sa ratovima koje smo preživeli u Srbiji. To je promenilo moj životni tok. Želeo sam da pomažem onima kojima je pomoć potrebna – izjavio je.

U Ameriku je došao da bi svojoj porodici i sebi obezbedio bolji život. Američki san je započeo preko mornace, da bi zatim prvo postao policajac u Njujorku, a potom se zaposlio u policijskoj stanici Šarlot, čiji je i danas pripadnik.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.