Februar 22, 2020

Kako su Nadrealisti prije 28 godina predskazali “žrtvovanje” Aleksandra Vulina i kolega /VIDEO/

Kako su Nadrealisti prije 28 godina predskazali “žrtvovanje” Aleksandra Vulina i kolega /VIDEO/

U vrijeme kada je nastala, TV serija “Top lista nadrealista” britkim humorom osvojila je milione gledalaca na prostoru bivše Jugoslavije. Raspadom Jugoslavije kultna serija nije izgubila na popularnosti, naprotiv pokazalo se da su kultni Nadrealistipredvidjeli mnoge stvari, o čemu svjedoče klipovi na YouTubeu…

Ko još ne pamti “sarajevski zid”, kraj rata 1995. godine, nacional-detektore, nepripremljenog TV voditelja koji intervjuiše profesora Miljenka Popovića… Dugačak je spisak pojava i događaja koje su Nadrealisti predvidjeli.

Ovih dana pokazalo se da su Nadrealisti predskazali još jedan događaj. Naime, 11. aprila 2019. godine, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, zajedno s nekoliko stranačkih kolega iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS),  najavio je štrajk glađu…  u znak protesta protiv opozicije u Srbiji!

Nije šala, nego surova realnost i podsjećanje na kultni skeč Nadrealista “Štrajk vlasti”iz 1991. godine. U međuvremenu je Vulin odustao od štrajka, ali je ostao gorak ukus da se nakon 28 godina obistinio još jedan skeč legendarne sarajevske ekipe.

/radiosarajevo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.