Februar 06, 2019

Kiki i Alen snimili duet “Jedino”

Kiki i Alen snimili duet “Jedino”

Rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić, frontmen “Pilota”, i pjevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, snimili su duetsku pjesmu “Jedino”, koja bi trebalo da bude objavljena do Dana zaljubljenih.

“Uvek sam želeo da uradim nešto zajedno sa Alenom i desilo se”, kaže Kiki.

“Poznajemo se sto godina, još od “Divljih jagoda”. Alen je jedan od retkih, pravih rok vokala na ovim prostorima, a sada praktično betoniramo saradnju ovim duetom”, objasnio je Kiki.

Islamović precizira da njihovo poznanstvo datira od 1982. i zajedničkih koncerata rok bendova u bivšoj Jugoslaviji.

“Kiki mi je uvijek bio interesantan autor, pisao je veoma lijepe balade”, veli Alen.

“Prije više mjeseci kažem mu kako bih radio nešto sa horom i velikim orkestrom, i da se ja tu “zalijepim” kao vokal, slično kao “Gans end rouzis”. Najvjerovatnije se iz toga rodila ova pjesma, navodi Alen.

Kiki dodaje da mu je želja da izađu zajedno na binu i naprave nekoliko koncerata:

“Evo, dok smo pričali, već sam nam ugovorio nastup u Kladovu 26. juna. Gde god bude šanse mi ćemo da idemo, u BiH, Makedoniju, Sloveniju… Ili sa dva benda, ili kao gosti, otvaramo saradnju na svim mogućim poljima”.

Na pitanje novinara “Novosti” gdje Lesendrić pronalazi nadahnuće za predivne, dirljive pjesme.

“Inspiracija je uvek ljubav”, odgovara Kiki. “Sve u životu je slučajno i odvija se po nekom redu koji ne možemo da kontrolišemo. Naš život, spajanja i razdvajanja su delovi nekog univerzuma. Zaljubiš se, odljubiš se, neko ti pobegne, ode, a ti onda od toga praviš piramidu”.

“Jedino” će izaći kao singl, a biće i sastavni dio zasebnih albuma koje će ove godine izdati i Lesendrić i Islamović. Oni poručuju da muzika ne poznaje ni granice, niti izdanja i da je bitno da se dopadne ljudima, a najvažnije je da se dopadne njima.

GOSPEL

Kiki kaže da je numera “Jedino” nešto zajedničko i posebno i da odskače od onih koje je snimao sa “Pilotima”.

“Pesma je gospel, na kraju je hor, veliki orkestar” objašnjava muzičar. “I za mene je ona drugačija, a sa Alenom zajedno, dobijamo neku treću dimenziju. Dugo nisam imao takvu pesmu”, iskeren je KiKi.

(novosti)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.