December 11, 2018

KO JE NAPADAČ NA AMERIČKU AMBASADU Rođen u Kraljevu,živeo u Podgorici i odlikovan za odbranu tokom bombardovanja 1999.

KO JE NAPADAČ NA AMERIČKU AMBASADU Rođen u Kraljevu,živeo u Podgorici i odlikovan za odbranu tokom bombardovanja 1999.

Policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji, saznaju “Vijesti”.

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Na njegovom fejsbuk profilu vidi se da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

Posted by Jaukovic Dalibor on Montag, 10. April 2017

On je na profilu i objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. Nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine”. Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, se desila oko ponoći.

Foto: Facebook / Facebook

Sudeći po njegovim objavama na Fejsbuku bio je protivnik ulaska u NATO.

Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG – napisala je Vlada Crne Gore na Tviter.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici videli čoveka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi “Njujork tajms”. Navodi se i da niko u ambasadi nije povređen.

Goldstin je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbednosna situacija i savetovani su američki državljani da izbegavaju ambasadu do novog obaveštenja.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.