October 20, 2018

Koliko kilograma treba oduzeti ako na vagu stajemo u odjeći

Koliko kilograma treba oduzeti ako na vagu stajemo u odjeći

Ako ste stali na vagu u odjeći i ona je pokazala više kilograma nemojte odmah da se nervirate. Normalno je da vam vaga pokaže više kilograma ako ste stali na nju u odjeći, a ključ je u tome da znate koliko kilograma da smanjite.

Sigurno vam se desilo da ste teži kada odete kod ljekara da vas izmjeri nego kada se mjerite kod kuće. Bez brige, vaša kućna vaga je tačna, samo ste teži zbog odjeće koju ste imali na sebi tokom mjerenja.

U istraživanju koje je objavljeno u Internacionalnom žurnalu za gojaznost, objašnjeno je koliko tačno kilograma trebamo da oduzmemo ako smo se mjerili obučeni.

Istraživanje je obuhvatilo 50 odraslih ljudi čije mjerenje je praćeno tokom jedne godine. Praćene su brojke bez i sa odjeće tokom četiri godišnja doba, sa različitom odjećom. Autori su došli do zaključka da žene treba da oduzmu 750 grama, a muškarci 1.150 grama od brojke koju vide na vagi, piše “PopSugar”.

Imajte ove cifre na umu sljedeći put kada stanete na vagu, a niste prethodno skinuli sve sa sebe. Ovde nije uračunata obuća, pa se pri mjerenju obavezno izujte. Imajte na umu i da oni koji se redovno mjere imaju najmanje oscilacija u težini i najboljeg su zdravlja.

(Alo.rs)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.