August 04, 2020

Komšiju prijavila za silovanje, on tvrdi da je varala muža s njim

Komšiju prijavila za silovanje, on tvrdi da je varala muža s njim

Zeničanin Š. Č. oslobođen je optužbi za silovanje komšinice E. Š., s kojom je, kako on tvrdi, tri i po godine bio u vezi.

Kako je ispričao za “Avaz”, on je s komšinicom bio u vezi do 31. jula prošle godine znajući da je ona u braku. Nakon što su odlučili da prekinu vezu, za njega je, kako kaže, počeo horor.

Tako mu je 14. avgusta stigla prijava za silovanje, zbog čega je proveo dva mjeseca i šest dana u istražnom pritvoru. Tome je, tvrdi on, prethodilo to što je suprug E. Š. saznao za preljubu.

“Mi smo se viđali dva puta sedmično dok je njen suprug bio na poslu ili negdje odsutan od kuće. Kada smo odlučili da se prestanemo viđati, ništa nije upućivalo na ono što je uslijedilo. Dolazi mi prijava za silovanje, što mi je nanijelo nesagledivu štetu”, tvrdi Zeničanin.

Kako je otac četvoro djece ovakve optužbe ostavile su posljedice i na njegovo zdravlje, zbog čega, kako kaže, posjećuje psihijatra. Period u istražnom pritvoru njegovo je najružnije životno iskustvo.

Ogorčen zbog svega, podnio je Tužilaštvu ZDK  krivičnu prijavu protiv E. Š. za krivično djelo lažnog prijavljivanja.

“Prijavila je Š. Č. da je u periodu od februara 2016. godine do jula 2018. istu prisiljavao na spolne odnose, koji su se odvijali na različitim lokacijama, iako je bila svjesna da to nije istina, te da je dobrovoljno pristala na seksualne odnose sa istim, a prijavu podnosi jer joj muž saznaje za vezu sa Š. Č. Kako bi se opravdala pred mužem, prijavljuje Š. Č. za silovanje”, navodi se, između ostalog, u prijavi.

Da E. Š. u postupku nije mogla dokazati silovanje, pomenutom portalu potvrdila je i Maida Grizović, advokat koja zastupa Š. Č. Ogorčeni Zeničanin ističe da će, osim ove krivične prijave, podnijeti i tužbu za nanošenje duševne boli. Na sudu je, kako on tvrdi, saslušano i deset svjedoka, a koji su potvrdili priče Š.Č. da je bio u vezi sa komšinicom, odnosno da su ih viđali zajedno.

“Budući da smo se zaista krili, bilo je teško dokazati na sudu da smo bili u vezi, odnosno poreći njene tvrdnje. Srećom, urađeno je vještačenje mobitela, gdje je ustanovljeno da smo razmjenjivali ljubavne poruke te da ne stoji priča da sam bilo koga silovao”, priča on.

(Avaz.ba)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.