October 21, 2018

Konferencija beba u Bijeljini

Konferencija beba u Bijeljini

 

Na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini danas je održana tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska, brojnija Srpska“.
Na konferenciji su pravo učešća imala djeca rođena od 30. juna 2015. godine i njihovi roditelji, koji su prošetali promotivnu šetnju oko trga. Najmlađima su se u šetnji priključila i djeca iz bijeljinskog Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ koji su izveli prigodan kulturno – zabavni program.
– Gradska uprava tradicionalno podržava ovu manifestaciju, jer je ovo jedan od vidova promocije rađanja i sprječavanja bijele kuge. Na današnjoj Konferenciji nagrađena je najmlađa beba, koja je rođena 19.05.2016. godine, a to je Đorđe Krsmanović. Najstarija beba na ovogododišnjoj Konferenciji je Miloš Dakić, rođen 1. jula prošle godine. Nagrade su dobili i najmlađi blizanci, rođeni 27. aprila ove godine, Magdalena i Uroš Stanišić. Beba sa najviše braće i sestara, Julijana Simić, takođe je ove godine dobila prigodan poklon, a ona ima sedmoro braće i sestara – naveo je Slavko Bašić, iz bijeljinske Gradske uprave.

DSC01852
Najmlađa beba dobila je krevetac, najstarija kolica, a blizanci dječije hodalice, dok je beba sa najviše braće i sestara dobila putovanje u Bečiće.
Nagrade za bebe obezbijedili su Gradska uprava Grada Bijeljina, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Fond dječije zaštite RS.
Ove godine „Konferencija beba“ održava se u 26 gradova/opština u Republici Srpskoj, sa ciljem iskazivanja podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i osnivaju svoje porodice.

DSC01880

Izvor: Gradska uprava

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.