Kreirali donji veš koji može da se nosi nedeljama bez pranja (FOTO)

Kreirali donji veš koji može da se nosi nedeljama bez pranja (FOTO)

Ova neobična inovacija naišla je na brojne osude javnosti koja se pita zašto je uopšte potrebno postojanje veša koje ne mora da se pere

Danski inovatori, osnivači start-apa pod nazivom “Organic Basics”, predstavili su liniju donjeg veša koji može da se nosi nedeljama bez pranja.

Ova neobična inovacija naišla je na brojne osude javnosti koja se pita zašto je uopšte potrebno postojanje veša koje ne mora da se pere.

Međutim, u “Organic Basics” kažu kako njihov izum može biti koristan mnogima. Predstavnici ovog start-upa žele da korisnici njiovih proizvoda troše što manje vode na pranje veša.

“Tradicionalni način kupovine, nošenja, pranja i bacanja veša je užasan gubitak resursa. I to je izuzetno štetno za životnu sredinu. Naš veš možete nositi sedmicama. Time štedite i novac i vreme”, kaže 27-godišnji Mads Fibiger, izvršni direktor i suosnivač start-upa “Organic Basics”.

Tajna ovog proizvoda je u srebru. Naime, Danci su napravili donji veš od poliamidnog vlakna presvučenog srebrom i organskim pamukom koji navodno zajedno ubijaju bakterije u procentu od 99,9 odsto.

Linija ovog veša dostupna je u celom svetu, osim u Rusiji. Pakovanje od dva para “Silver Tech” muških bokserica, koštaju 64 dolara, dok isto pakovanje za žene košta 56 dolara.

U “Organic Basics” kažu kako su prodali više od 200.000 komada veša i da imaju oko 50.000 svojih aktivnih kupaca.

(Izvor: Klix.ba)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.