September 21, 2018

Krespo se kune u Sergeja!

Krespo se kune u Sergeja!

Madrid video šou i čudi se Muslinu, Juventus će učiniti sve! Milinković Savić oduševio fudbalsku planetu.

Sergej Milinković Savić je juče oduševio fudbalsku palnetu. Gotovo da nema uticajnog sportskog medija u Evropi koji jutros ne piše o mladom vezisti iz Lacija. Što zbog njegove igre protiv Kostarike, što zbog transfera koji se očekuje mesecima.

O kvalitetima srpskog reprezentativca se pohvalno izrazio i slavni argentinski napadač Ernan Krespo.

„Milinković Savić je veliki igrač. On je tip fudbalera koji igra sve i nalazi se svuda. Fantastičan je u fizičkom smislu.  Ako ode u Premijer ligu, biće sjajan. Talentovan je, sjajan u duelima i bez napora se ubacuje u napad iz drugog plana. Mislim da je spreman i da može da igra u bilo kojem velikom evropskom klubu. Ne pričam o sumama novca koje se pominju, govorim ovo samo iz fudbalskih razloga“, rekao je Krespo.

Krespove reči samo potvrđuju ono o čemu Italiju bruji mesecima – Sergej je spreman za neki veliki transfer i veliki klub. Među zainteresovanima su mančesterski rivali, Juve, PSŽ, ali i španski gihganti Real Madrid i Barsleona. Čini se da je Real sve ozbiljniji u nameri da napadne Milinković Savića. MadridskaMarka je jutros od tri udarne vesti na sajtu, dve posvetila Milinković Saviću. Jedna je o njegovoj igri juče, a druga o transferu od 150.000.000 evra koliko bi Real možda platio za njega.

Španski dnevnik podseća da je još u ferbruaru najavio mogučnost da Real kupi Sergeja i njegovu partiju protiv Kostarike opisuje kao fudbalski šou. Marka piše da je Sergej u svim mundijalskim predviđanjima bio kandidat za iznenađenje prvenstva i da je to juče potvrdio. Španci su imrpesionirani kako igrač sa visinom od 191 centimetara uspeva da bude takva napast za protivnika iz svih pozicija. Podsećaju na njegove igre u mlađim reprezentativnim slekecijama, Bronzanu loptu na Mundijalitu, ali se i čude bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu i citiraju njegove izjave i objašnjenja zbog kojih nije zvao vezistu Lacija u reprezentaciju.

Podseća se na Sergejevu izjavu da voli da igra pod pritiskom i odaju mu priznanje što je obećanje ispunio protiv Kostarike. Na kraju teksta zaključuju da je počeo mundijalski šou Milinković Savića i da se čeka nastavak.

I drugi madridski dnevnik As jutros poklanja veliki prostor Sergeju koristeći poređenje sa Zidanom koje je prvi put upotrebio igračev menadžer Mateja Kežman u razgovoru za MOZZART Sport. As piše da jeSergeju bio potreban samo jedan meč da iskoči na najvećoj fudbalskoj sceni. Španci podsećaju daSergej ima neverovatne tehničke kvalitete iako je visok, a i As piše o nepozivanju u reprezentaciju za vreme selektorskog mandata Slavoljuba Muslina. Na kraju dodaju da je Sergej fenomen koji sa samo 23 godine ima ogroman uticaj na igru.

Sve ono o čemu Španci danas pišu i pričaju, u Torinu znaju već mesecima. Juventus od prošlog leta pokušava da ugodi Maksu Alegriju koji očajnički želi Srbina kao pojačanje. Ali mu ne ide…

Impuls transferu u Torinu je juče dao Sergejev otac Nikola koji je posavetovao sina da izabere Juve jer bi mu to bio najpametniji korak i najbolja stvar da nastavi razvoj i napredak. Problem je što je MilinkovićSavić trenutno preskup za Juve i što Lacio ne želi da pojača konkurenta na domaćem frontu.

Današnji Tutosport piše da će Juventusovi direktori Bepe Marota i FabioParatići učiniti bukvalno sve da dovedu Srbina. Prva prepreka je da izgrade mostove sa Lacijem koji su su odavno srušeni. Prošlog leta su se ti odnosi dodatno pogoršali kada je Juventus na ružan način pokušavao Rimljanima da preotme Keitu Baldea. Lotito im je to samo dodao na listi minusa i nekorketnih poteza koje su vukli prema Laciju. Poslednji igrač koji je prešao iz Lacija u Juventus je Stefan Lihtštajner 2011. godine i od tada su loši odnosi dva kluba.

Kontakti su uspostavljeni pre dve nedelje kada je Juve uspeo da odmrzne Lotita i natera ga da makar razgovara s njima. Ipak, mnogo teži posao je da se savlada druga prepreka i da se zadovolje Lotitovifinansijski apetiti. Juve je spreman da ide do 100.000.000 evra i da u tu priču uključi Marka Pjacu kojeg ceni na 20.000.000 evra. Lotitu se sviđa Hrvat, ali ne kao deo ove priče. Želi novac i veruje da će ga uzeti od nekog drugog kluba. Makar 100.000.000 evra, a verovatno i više.

Treća prepreka je igračeva volja. Sergejev omiljeni klub je Real Madrid i ako postoji šansa da pređe na Santjago Bernabeu, sigurno je neće propustiti zbog Juventusa.

Pred Juventusom je ogroman posao, skoro nemoguća misija da se dokopa najskupljeg srpskog fudbalera. A pred Sergejem je Mundijal koji je započeo na sjajan način i na kojem može da ostvari prognoze da će biti jedno od otkrovenja šampionata

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.