Decembar 15, 2019

KUD Semberija i Majevica u Portorožu na Evropskoj smotri folklora

KUD Semberija i Majevica u Portorožu na Evropskoj smotri folklora

Članovi Integracionog društva Semberija i Majevica iz Presbauma vratili su se u Austriju sa Evropske smotre folklora u Portorožu puni utisaka, bogatiji za nove prijatelje i uz divan poklon koji su dobili od pobednika Smotre KUD-a “Stevan Mokranjac” iz Beča.

Drugi put zaredom je Semberija i Majevica učestvovala na Evropskoj smotri folklora i to kao jedno od najmlađih društava.

– Poneli smo sobom fantastične utiske. Pored dobre organizacije i ljubaznosti domaćina, na Smotri je prikazan vrhunski folklor. Sva društva su se potrudila da posetioci zaista uživaju u koreografijama iz raznih krajeva naše otadžbine – kaže Žika Petrović, predsednik društva.
On je istakao da su se članovi sa Smotre vratili bogatiji za još jedno iskustvo i nova sklopljena prijateljstva.

Petrović je posebno zahvalio pobedniku Smotre KUD-u “Stevan Mokranjac” iz Beča na poklonu koji im je uručen prilikom proglašenja pobednika.

Naime, KUD “Stevan Mokranjac” je kao pobednik Smotre dobio po 12 muških i ženski vezenih košulja.

– Pošto smo društvo koje ima dosta nošnji, a želimo da pomažemo klubove u razvoju, odlučili smo da te košulje poklonimo i pomognemo najmlađem članu u Austriji, društvu Semberija i Majevica – objasnio je Saša Božinović, potpredsednik “Mokranjca”.

On je rekao da je uprava kluba, na Evropskoj smotri, donela odluku da košulje pokloni Semberiji Majevici i tako im pomogne u daljem razvoju.

Izvor: Vesti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.