LOPARE Obilježen Dan srednje škole

LOPARE Obilježen Dan srednje škole

Srednjoškolski centar “Vuk Karadžić” iz Lopara proslavio je danas Dan škole u kojoj se do sada školovalo 6. 872 učenika za 15 različitih zanimanja.

Direktor ove obrazovne ustanove Mićo Stojišić rekao je da ovu školu danas pohađaju 232 učenika u 15 odjeljenja. 

“Imamo četiri struke sa pet zanimanja – gimnazija, elektrotehnička, ekonomska i mašinska škola”, rekao je Stojišić novinarima. 

On je napomenuo da je škola dobro opremljena, ima više od 120 računara, a svaki kabinet ima i video-bim. 

“Postižemo dobre rezultate zahvaljujući kontinuiranom radu profesora i učenika. Praćenje naučno-tehničkih dostignuća je neminovnost u svakodnevnom radu”, istakao je Stojišić. 

Povodom Dana škole organizovan prigodan kulturno-umjetnički program kojem je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

“Ponosni smo na naš srednjoškolski centar čiji učenici bilježe odlične razultate na regionalnim i republičkim takmičenjima. Ova škola ima učenike koji su predstavljali Republiku Srpsku i BiH na svjetskim takmičenjima, na radost svih nas”, rekao je Savić. 

Savić je najavio snažniju podršku obrazovanju u Loparama i podsjetio da su učenici ove škole dobitnici zlatnih znački za krsnu slavu opštine, za postignute rezultate iz oblasti obrazovanja. 

Učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole Stevo Mitrić osvojio je ove godine prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike. 

“To je bila jedna u nizu mojih pobjeda, a želja za programiranjem javila mi se još u osnovnoj školi”, rekao je Mitrić, koji je prošle godine učestvovao na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tokiju. 

Mitrić, kao i učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole Nikola Grujić, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja opštine Lopare – Zlatna značka, koje im je dodijeljeno za krsnu slavu opštine.

(BN)


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.