October 16, 2018

LOPARE Pomoć socijalno ugroženim licima iz Njemačke

LOPARE Pomoć socijalno ugroženim licima iz Njemačke

U Loparama je danas 460 socijalno ugroženih porodica dobilo pakete hrane koje je donirala njemačka humanitarna organizacija “Hljeb života” iz Ulma i “Pomoć za siromašne” iz Forchajma.

Predsjednik Udruženja “Hljeb života” Dragoljub Simeunović rekao je novinarima da je pojedinačna vrijednost paketa 20 evra.

“Tradicionalno  organizujemo ovu humanitarnu akciju  povodom novogodišnjih i božićnih praznika već petu godinu zaredom. Naše udruženje broji dvadeset članova i imamo donatore širom Njemačke”, rekao je Simeunović koji je rodom iz Koretaša kod Lopara.

On je istakao da su paketi privatne donacije od njemačkih građana.

Humanim ljudima i organizacijama koje svojim trudom pomažu socijalno ugroženima zahvalio je i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

“Praznici su posebna prilika da se pomognu ove kategorije društva, i da oni koji su u prilici pomognu porodicama skromnijeg primanja da bi osjetili radost praznika”, rekao je Savić.

On je najavio podjelu božićnih pečenica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću najugroženijim stanovnicima i višečlanim porodicama u Loparama.

(BN)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.