September 21, 2018

Madrid: Đoković brzo protiv Ćorića

Madrid: Đoković brzo protiv Ćorića

Srpski teniser je, posle sat i 20 minuta igre, savladao mladog, hrabrog, Hrvata Bornu Ćorića sa 6:2, 6:4

PRVA klapa filma “Kad porastem biću Novak” nije dobro prošla za Bornu Ćorića. Mladi hrvatski teniser iz prvog reda je gledao igrača čijim koracima želi da krene i imao je šta da vidi. U drugom kolu Madrida, Đokoviću nije mogao da se ponovi loš dan kao na startu Monte Karla, a i najavio je da planira da igra mnogo više mečeva u Španiji – 6:2, 6:4.

Sledeći je na programu u četvrtak (16.00) protiv domaćeg igrača Bautiste Aguta, što će biti prvi test ljubavi između nekada neprijateljske publike i srpskog asa koji je “raskinuo” sa ovim turnirom 2013. i u sredu mu se opet vratio. Nije dobio baš strasne ovacije navijača za sjajnu partiju.

Akrobatskim potezima je glavni favorit morao da hvata servise Hrvata od 200 kilometara na čas, atipične za momka koji ima još mnogo tegova da podigne u teretani. Ali, u četvrtom gemu sevnuo je brejk i Novak je od tada sa osnovne linije puštao Bornu da pokaže svoje raskošne udarce. Loptica je uglavnom završavala u autu.

Trudio se Hrvat da impresionira idola, ali više je bio očaran najboljim igračem planete. Tako su se stadionom “Manolo Santana” mešali Ćorićevi uzvici “bravo” (za Novaka) i psovke (na svoj račun) koje su razumeli samo njih dvojica.

Nagrada 40. teniseru planete za prikazan trud u drugom setu bila je jedna brejk-lopta protiv najboljeg. Više od toga nije mogao u prvom meču, ali i sam Đoković se nada da će ih biti još mnogo. To je i poručio mladom asu na mreži posle susreta.

Prvo iznenađenje na turniru priredio je Nik Kirjos, koji je eliminisao četvrtog nosioca Stena Vavrinku. Na Novakovom putu do finala sada nema nikog iz top 5.

TENISERI, drugo kolo: Kirjos – (4) Vavrinka 7:6, 7:6, (15) Bautista Agut – Felisijano Lopez 6:3, 5:7, 7:5, (6) Nišikori – Fonjini 6:2, 3:6, 7:5, (8) Berdih – Istomin 6:3, 6:3

Izvor: Večernje novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.