September 21, 2018

“Majevički akcijaši” uređuju dječje igralište u Loparama

“Majevički akcijaši” uređuju dječje igralište u Loparama

Članovi Udruženja građana “Majevički akcijaši” danas su organizovali akciju uređenja dečjeg igrališta u Loparama.

Predsjednik ovog udruženja Zvezdana Dejić, rekla je da su “Majevički akcijaši” do sada učestvovali u više volonterskih akcija u regionu.

– Pomogli smo prijateljima u Makedoniji 2016. godine kada im se desila elementarna nepogoda. Protekle godine bili smo učesnici ekološke akcije u Kumanovu, a pozvani smo i ove godine na međunarodnu ekološku akciju u Kumanovu od 1. do 14. jula, pod nazivom “Vera” koja će obuhvatiti sve zemlje Balkana – rekla je Dejićeva novinarima.

Ona je istakla da ovo udruženje broji ukupno 40 čalanova, isključivo mladih ljudi i da je do sada organizovalo dva susreta bivših akcijaša na Majevici.

Današnju akciju su podržali načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je u pratnji predsjednika Udruženja “Majevički volonter” Želimira Neškovića obišao i pozdravio akcijaše.

– Ovo nije prva akcija “Majevičkih akcijaša”, kojima dugujemo veliku zahvalnost. Opština Lopare ih podržava u njihovim projektima – rekao je Savić i dodao da je rad ovih volontera u interesu svih građana.

Nešković je istakao da je cilj ovih udruženja aktiviranje volonterizma na području Lopara.

– Ideja za volontersku organizaciju nastala je kada su opštinu Lopare zadesila klizišta. Članovi našeg udruženja su učestvovali u raznim akcijama 2014. Godine – rekao je Nešković i dodao da Udruženje “Majevički volonter” ima 50 članova.

/EUROBLIC/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.