August 04, 2020

Majka djece koju je otac bacio kroz prozor: Vidjela sam dijete u lokvi krvi

Majka djece koju je otac bacio kroz prozor: Vidjela sam dijete u lokvi krvi

Josip Rođak rano jutros svoje četvoro djece bacio je sa prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, uzrasta od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine.

Dvoje djece je van životne opasnosti, dok su dvije devojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže povrijeđena, uz brojne povrede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

Katica Rođak, majka nesrećne djece i supruga Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji, stajala je uz krevet teško povrijeđene kćerke dok je razgovarala s novinarima “Indexa”.

“Dvoje djece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam”, rekla je ona.

U početku nije htjela da otkrije koji je tačno bio okidač suprugovog užasnog čina.

“Preporučiću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći”, rekla je potresena žena.

Ipak, ispričala je šta se jutros dogodilo na Pagu.

“Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5:56, prije 6 sati. Pitao me da li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu”, započela je Katica Rođak.

“Ja nisam shvatila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dole na beton”, rekla je uznemirena majka.

“I onda sam otrčala dole. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi”, rekla je Katica Rođak za “Index”.

“Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim”, ispričala je Katica Rođak za “Index”.

Ministar zdravlja Milan Kujundžić izjavio je da će ljekarski konzilijun zadarske bolnice uskoro odlučiti da li treba sedmogodišnju djevojčicu prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

Stavljena je na mehaničko disanje, a stanje joj se zakomplikovalo oko 14 sati.

(Index.hr)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.