September 24, 2018

MAKSIMALNA KAZNA Kamenog lica i kao zombi prihvatio 40 godina zatvora za BRUTALNO UBISTVO supruge i kćerke

MAKSIMALNA KAZNA Kamenog lica i kao zombi prihvatio 40 godina zatvora za BRUTALNO UBISTVO supruge i kćerke

Arpad Sabo (31) osuđen je juče na maksimalnih 40 godina zatvora zbog toga što je zaklao suprugu Slavicu (24), a potom u kolijevci usmrtio i četvoromjesečnu kćerku Nikolinu u ljeto 2016. u Veterniku. Presudu je slušao kamenog lica, bez emocija, piše Blic.

Sudija Borivoj Pap koji je predsjedavao vijećem rekao je, obrazlažući presudu, da su navodi optužnice kojom se Sabo tereti za teško ubistvo prihvaćeni i još jednom ponovio na koliko brutalan način je ubistvo izvršeno.

– Okrivljeni je htio izvršenje krivičnog djela i bio je sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima. On je sa predumišljajem nakon svađe sa Slavicom nju i svoje dijete lišio života – rekao je sudija Pap.

Sudija je opisao jezive rane koje su pronađene na dva beživotna tijela. Kako je rekao, Sabo je Slavicu tri puta ubo nožem dužine dvadesetak centimetara i prerezao joj je vrat: rezna rana je bila toliko duboka da se završavala na kičmenom stubu. Prema riječima sudije, nakon što je ubio suprugu, Sabo je ubio kćerkicu koja je ležala u dječjem krevetu u dnevnoj sobi.

– Stiskom glave polomio je bebi tjemene kosti i nožem joj nanio reznu ranu na vratu u namieri da je liši života – rekao je Pap.

Sudija je obrazlažući presudu rekao i da ona proističe iz iskaza oštećenih, svjedoka, te vještačenja stručnjaka. Rekao je i da je činjenica da Sabov DNK nije nađen na nožu kojim su počinjena ubistva, ali da to ne isključuje njegovu krivičnu odgovornost. Svjedoci su tokom suđenja potvrdili da su čuli plač djeteta u vrijeme kada je Sabo došao kući, dok se on nakon više mjeseci ćutanja branio rekavši da je ubio samo Slavicu, te da je beba bila mrtva kada je došao kući, a Slavica držala nož.

– Pregledom fotodokumentacije i vještačenja stručnjaka sudske medicine, može se vidjeti da su povrede nanijete na identičan način i kod Slavice i kod Nikoline – kazao je Pap. Sudija je takođe kazao da je vrlo neuobičajeno da izostane Sabova reakcija ukoliko je zatekao takav prizor, te da ne pozove policiju, Hitnu pomoć, prijatelje i komšije.

Sud se opredijelio za najstrožu kaznu zbog posebne brutalnosti i broja rana na Slavičinom tijelu, a posebno je ukazano i na to da je ubijena beba stara četiri mjeseca i da stoga nije mogla da se brani, kao ni da shvati šta se oko nje događa.

– Po ocjeni suda, ovakva izražena brutalnost prouzrokuje jedinu moguću osudu, a to je maksimalna kazna u trajanju od 40 godina – rekao je sudija Pap.

Zamjenica javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer je prethodno, iznoseći opširnu završnu riječ, govorila o odnosu Saba i supruge, rekavši da ju je maltretirao, dok je njegovu odbranu opisala kao neprihvatljivu.

– Tu je i motiv. On je sumnjao da dijete nije njegovo i tražio DNK analizu – rekla je Lučić Fajfer.

Kako je kazala, Sabo je supruzi zabranio da ima profile na društvenim mrežama, a poruke koje joj je upućivao, kada nisu bili zajedno, nisu bile prijatne. Sabo je, takođe, prema njenim riječima, bio sklon alkoholu, a ženi je za domaćinstvo od plate ostavljao vrlo malo novca.

– Tokom trajanja suđenja on nije kazao da mu je žao i da se kaje. To što za ubistvo kćerke tereti suprugu je kukavičluk i bijeg od istine – kazala je zamjenica tužilaštva. Inače, na suđenju se moglo čuti i da je Sabo iz kuće pobjegao vrlo dobro opremljen, očigledno planirajući skrivanje.

Deda žrtve: Presuda je pravična

Duško Đurđev, otac pokojne Slavice i Nikolinin deda, rekao je nakon što je objavljena presuda da je ona realna i pravična.

– Nama nijedna presuda ne može vratiti djecu, ali sve ostalo osim ovoga bi bilo ništa – rekao je Đurđev.

On se osvrnuo na Sabovo ponašanje dok je slušao osuđujuću presudu.

– Imao je kameno lice. Tokom cijelog čitanja nije pokazivao nikave znake, kao da je zombi – rekao je Đurđev.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.