August 07, 2020

Maksimović: “Psiholozi i psihijatri su po govoru tijela Miće Mićića ustanovili da je izgubio”

Maksimović: “Psiholozi i psihijatri su po govoru tijela Miće Mićića ustanovili da je izgubio”

Gostujući večeras na RTRS- u u emisiji Mate Đakovića Telering,kandidat na upravo završenim lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Bijeljine Zlatko Maksimović je konstatovao: “Psiholozi i psihijatri su po govoru tijela Miće Mićića ustanovili da je izgubio”

Većina semberaca da li iz simpatije ili empatije pratila je večeras gostovanje kandidata koalicije Bijeljina pobjeđuje a dobar deo njih uporedo pratio i emisiju sa Damjanom Pajićem Micinim na BN televiziji.

Maksimović je više puta tokom emisije ponovio priču iz predizborne kampanje a da budemo iskreni upravo u onom delu u kome su oba kandidata pokazala elementarno neznanje ili nedostatak hrabrosti da se građanima kaže istina.

Simpatičnih ispada tokom emisije je bilo bezbroj a mi smo jedan od tih i preneli u naslovu.

Ko se ponadao da će  nakon ove izjave biti pomenuti Tarabići ili baba Vanga nisu mu ispunjena očekivanja

Krenimo redom o konkretnim podacima iznetim u pomenutoj emisiji od strane Dr.Zlatka Maksimovića a odnose se na prethodne izbore:

  • Neistina je da je broj nevažećih listića za gradonačelnika veći nego na listama za političke stranke! Istina je da je 5.74 % nevažećin listića za političke stranke a 4.92% listića za gradonačelnika.
  • Neistina je da je Mićić objavio pobjedu sa 700 glasova razlike na uzorku od 100% glasova prebrojanih nego bez 4 mjesta čije je prebrojavanje kasnilo a koje je tek uvršteno u CIK-u kad je taj broj spao na 300 i kusur glasova a što je saopštio i potvrdio i sam Mićić dan posle.
  • Istina je a to kandidat Maksimović nije pomenuo da nakon ponovljenih brojanja i pristizanja glasova iz dijaspore,putem pošte i mobilnih timova taj broj porastao na 641 glas razlike ili 1.04%.

Imajući u vidu razliku koja će vrlo verovatno porasti na celih 700 glasova čini bespredmetnim ponavljanje izbora na par biračkih mesta koji verovatno ne mogu uticati na konačan rezultat.

Čak i da meštani te dve mesne zajednice budu “podstaknuti” da promene mišljenje postavlja se tek tada pitanje legitimnosti izbornog procesa.

Taj film nećemo gledati ipak!

Nismo ovaj put a verovatno nikad i nećemo dobiti odgovor ni na krađe unutar liste koalicije doktora Zlatka. Tako imamo situaciju da politički anonimusi na listi SNSD-a,i ne samo politički, dobiju podršku ogromnog broja birača.

Mislimo na redne brojeve 4,10 i 24! Ni vi ih verovatno ne poznajete.

Ne aludiramo ništa ali po Zlatku bi se odmah buđelar pomenuo.

Da ne pričamo da na sopstvenoj listi pojedini favoriti nisu glasali sami za sebe, I od favorita,puno je!

Ali,ovo je politika a ona je …..

Neko je se ovde očito ili precenio il protivnika potcenio.

Nedovoljno glasova završeno.

Više od Medjaša,Golog Brda i Patkovače ipak.

Da se vratimo kampanjama i programima o kojima je bilo reč a nismo mogli da se otmemo utisku da predizborna retorika još traje a ne postizborna.

Svojevremeno smo primedbovali ljudima iz okoline gradonačelnika Mićića da dok nam deca u velikom broju napuštaju Bijeljinu i studiraju čak i van granica EX-YU i to njih više stotina,u kampanji se i dalje povlači tema kampusa i novih fakulteta dok postojeći kubure sa polovičnim upisima brucoša.

Večeras smo to čuli i od Maksimovića što nam je upravo i dalo odgovor zašto je ta tema uvrštena u kampanje.

Izgleda da je u ovakvoj kampanji bilo nepoželjno gradjanima saopštiti istinu.

Sve ostalo večeras pomenuto smo čuli u svim kampanjama do sada i jedino propušteno je tramvaj Bate Bobara.

Banja Dvorovi kao nikad dovršena priča o načinima transformacije i privatizacije prevazilazi lokalne okvire. Od neispunjenih obećanja Miće Mićića barem dva se sigurno odnose na opstrukciju Vlade RS a to je autobuska stanica i gasifikacija.

Eko dep je “vruć krompir” koji je i sam Mićić nasledio od prethodne administracije i ako se ne varamo projekat je odobren nekih par meseci pre vanrednih izbora na kojima je Mićić osvojio prvi mandat.

Privredu u ovom gradu ni Mićić a ni Maksimović neće popraviti jer to prosto nije njihov domen a u ovoj fiskalnoj propasti cele republike neće ni eventualna nova vlast za dve godine uspeti stabilizovati godinama.

Hoće li se građanima Bijeljine vaditi krv u deset minuta u budućnosti sasvim je bezpredmetno jer se građani ove zemlje osećaju da im se od rata na ovamo ista redovno pije.

Najveće dostignuće večerašnje emisije gospodina Mate Đakovića je da je izbegnuta pristrasnost iako to verovatno nije bila namera ali se kandidat Maksimović nije najbolje snašao i iskoristio ukazane prilike.

Saga o nezadovoljstvu izbornim rezultatom će se sasvim sigurno nastaviti a epilog sačekajmo.

Tresla se gora,rodio se miš

semberske.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.