August 15, 2020

Mićić na proslavi Dana pobjede u Rusiji

Mićić na proslavi Dana pobjede u Rusiji

Gradonačelnik Mićo Mićić na čelu delegacije Grada Bijeljina boravi u ruskom gradu Azovu i učestvuje na manifestacijama povodom 73. godišnjice od pobjede saveznika u Drugom svjetskom ratu.
Središnji događaji održani na Dan pobjede bili su Marš besmrtnog puka i svečani miting na kojem je, nakon čelnika Azova, govorio i gradonačelnik Mićić.
– Borba protiv agresora ruski i srpski narod nikad nije stavila na dvije strane. Naši junaci i zastave su uvijek bili zajedno – na strani slobode i pravde. Hvala velikom ruskom narodu za osjećaj zajedništva i potrebu da bude uz srpski narod u najtežim trenucima koji u našoj istoriji nisu bili rijetki. Zajedno se zalažemo za istinu, slobodu i pravdu jer su to jedini načini za napredak i opstanak na ovim prostorima – istakao je, između ostalog, Mićić pred više hiljada učesnika mitinga.
Mitingu su prethodili parada do memorijala „Palim za otadžbinu“ i Marš besmrtnog puka na kojem su građani Azova nosili fotografije ratnih heroja palih u borbu protiv nacista.
– Velika je čast upoznati ratne veterane i čuti njihove uspomene iz vremena stradanja i vremena slave. Na nama je da ne dozvolimo da se zlo koje su oni pobijedili ne ponovi i da njegujemo veze sa svim narodima i ljudima koji shvataju važnost suživota u miru i saradnji – poručio je Mićić.
Ovom prilikom je potpisan Protokol o namjerama za uspostavljanje saradnje između Bijeljine i Azova, a gradonačelnici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti na obostranu korist dva grada.
– Narod Republike Srpske smatramo bratskim i želimo da saradnja između naših gradova, ali i ljudi koji žive u Azovu i Bijeljini bude sveobuhvatna, na obostranu korist – saopštili su zvaničnici Azova.
Saradnja između građana iz dva grada započeta je prošle godine, kada su razmijenjene posjete učenika iz Azova i Bijeljine u okviru projekta „Kod prijatestva“ („Kod družbi“) sa blagoslovom ruskog patrijarha Kirila i u organizaciji Srpsko-ruske zajednice „Zavjet“. Učenici su su boravili u porodicama vršnjaka i upoznali se sa kulturama dva naroda i lokalnim znamenitostima i tako napravili prvi korak u zbližavanju Azovčana i Semberaca.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.