Septembar 25, 2020

Mićić: Potvrđujem pobedu na izborima

Mićić: Potvrđujem pobedu na izborima

Kandidat Saveza za promene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić saopštio je danas da je njegova pobeda na lokalnim izborima neupitna i da u odnosu na protivkandidata Zlatka Maksimovića vodi za 547 glasova.

– Potvrđujemo pobedu na osnovu prebrojanih listića i zapisnika sa svih 180 biračkih mesta koji imamo – istakao je Mićić.

Mićić kaže da je SDS imao više glasova i od SNSD i od PDP koji su, kaže on, druga i treća politička partija.

– Zanimljivo je da ćemo imati jednog odbornika više i umesto 8, sada imamo 9. Još ne znamo da li će NDP preći prag, a za Bijeljinu je karakteristično da je puno malih stranaka koje nisu prešle cenzus, poput Snage nove generacije. I SNSD je jači nego na prošlim izborima – rekao je Mićić.

Mićić najavljuje da će već narednih dana krenuti u formiranje skupštinske većine.

– Razgovaraću sa svim političkim subjektima osim sa izdajnicima iz Uspešne Srpske. Oni su me već jednom izdali i ne želim da me izdaju opet. Svi ostali su dobrodošli. Glavni partner će mi biti PDP. Nastojaću da stvorim jaku, stabilnu skupštinu većinu, stabilnu vlast. To će Semberiji doneti napredak, Svoju vlast u gradskoj upravi baziraću na mlađim ljudima – kaže Mićić.

Na tesan izborni rezultat uticala je odlična kampanja koju su vodili moji politički protivnici, rekao je Mićić i dodao da je najvažnije da je narod Semberije ostao na putu napretka i boljitka.

Mićić ocenjuje da je ovim lokalnim izborima SNSD prošao mnogo bolje od SDS, koji je izgubio nekoliko opština koje je imao.

Ohrabruje ga što je najbolji rezultat SDS ostvario u Izbornoj jedinici 6 gde je on potredsednik stranke. U ovoj jedinici pobedili su Bijeljina, Ugljevik, Lopare, zajednički kandidat u Šamac a očekuje se da to bude i u Žabarima.

Mićić tvrdi da njegovu pobedu ništa ne može ugroziti, jer, kako kaže i kada bi svi glasovi iz inostranstva bili protiv njega, ništa se ne može promeniti.

U Bijeljini je nesvakidašnja situacija, oba kandidata za gradonačelnika – kandidat Saveza za promene Mićo Mićić i Koalicije “Bijeljina pobeđuje” Zlatko Maksimović tvrde da su pobednici.

Prema preliminarnim izveštajima CIK BiH Mićo Mićić je u prednosti sa 49,32 odsto osvojenih glasova, dok je Zlatko Maksimović osvojio 48,45 odsto glasova.

Od 180 biračkih mesta obrađeno je 171, a očekuje se prebrojavanje glasova iz inostranstva nakon čega će se znati ko je gradonačelnik Bijeljine.

U Bijeljini se sa nestrpljenjem očekuje prebrojavanje glasova sa biračkih mesta koja nisu obrađena kao i glasovi iz inostranstva.

Oni će očigledno presuditi ko će voditi Bijeljinu u naredne četiri godine i koja će predizborna obećanja biti ispunjena ili ne.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.