Septembar 24, 2020

Milion i 700.000 KM za zapošljavanje u Bijeljini

Milion i 700.000 KM za zapošljavanje u Bijeljini
Vlada Srpske iz Razvojnog programa i Budžeta, u Bijeljinu je do sad uložila oko 400 miliona maraka, a kreditima IRB-a plasirano je još 112 miliona. Da Vlada godinama radi na stvaranju boljih uslova za privredu i povećanju broja zaposlenih, premijerka Željka Cvijanović istakla je upravo u Bijeljini gdje je posjetila privredne pogone, a prisustvovala i potpisivanju ugovora za zapošljavanje 390 radnika.

Premijerka je posjetila fabriku auto-dijelova Pas u selu Ljeskovac koja zapošljava 250 radnika, a koja je za podršku otvaranja novih radnih mjesta u prošloj godini dobila 69.000 maraka. Prisustvovala je i potpisivanju novih ugovora republičkog Zavoda za zapošljavanje s poslodavcima s područja Bijeljine, koji će ove godine koristiti 1.770.000 maraka, izdvojenih Akcionim planom Vlade za podršku zapošljavanju.

Fabrika autodijelova “Pas”prošle godine je dobila sredstva podrške Vlade novom zapošljavanju. Podrška poslovnoj zajednici biće nastavljena, obećala je premijerka Cvijanović.

“Pas” proširuje asortiman proizvoda i završava izgradnju trećeg pogona u koji je uloženo oko četiri miliona maraka. Trenutno imaju 250 radnika, a planiraju da zaposle njih 1.000.

Rado Maletić, direktor ovog preduzeća istakao je da je zahvalan na velikoj podršci uz koju je u ptotekloj godini zaposlio 68 radnika.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović posjetila fabriku "Pas" u Bijeljini (Foto. RTRS)

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović posjetila fabriku “Pas” u Bijeljini (Foto. RTRS)

U fabričkim halama, uglavnom je ženska radna snaga. Uslovi su kažu dobri, a plate redovne.

Vlada Srpske i Zavod za zapošljavanje izdvajaju milionska sredstva za podršku zapošljavanju kroz različite projekte, što je rezultiralo rekordnim brojem zaposlenih u prošloj godini. U prvih sedam mjeseci ove godine broj zaposlenih veći je za sedam odsto nego u istom periodu lani, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora Zavoda s poslodavcima koji koriste sredstva podrške.

“Vlada već niz godina putem svog Akcionog programa za zapošljavanje, podrškom i realizacijom nekoliko programa, odnosno njih šest, aktivno podržava one koji žele da oslobode ili nađu prostor i mogućnost za novo zapošljavanje. Ove godine izdvojili smo 17,7 miliona KM, a već godinama ta podrška u prosjeku iznosi između 15 i 16 milina KM i svakako predstavlja značajnu podršku”, istakla je Cvijanović.

Za šest programa zapošljavanja u Bijeljini za ovu godinu izdvojeno je ukupno 1.770.000, što će značiti nova radna mjesta za 390 lica.

Vlada Akcionim planom zapošljavanja, sa socijalnim partnerima, nastaviti da radi na unapređenju privrednog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta, istaknuto je prilikom posjete premijerke Bijeljini.

Potpisivanje ugovora
Foto: RTRS

Potpisivanje ugovora
Foto: RTRS

Potpisivanje ugovora
Foto: RTRS

Potpisivanje ugovora
Foto: RTRS

Potpisivanje ugovora
Foto: RTRS
/rtrs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.