October 16, 2018

Milorad Mijo Sofrenić oslobođen optužbe

Milorad Mijo Sofrenić oslobođen optužbe

Milorad Sofrenić, funkcioner bijeljinskog SDS-a i bivši načelnik Odjeljenja za finansije u Bijeljini, danas je u Opštinskog sudu oslobođen optužbe da je na izborima 2016. godine vrbovao Rome u Bijeljini, da glasaju za Miću Mićića i Tomicu Stojanovića, navodno obećavši im zauzvrat robne pakete pomoći.

“Nijedna činjenica nije dokazana i ova oslobađajuća presuda je dokaz da su i moja stranka i moj gradonačelnik Mićo Mićić ispravno postupili i tokom kampanje i na dan izbora. Pokazali smo da su SDS i gradonačelnik ostvarili jednu čistu pobjedu”, rekao je Sofrenić nakon izricanja presude.

On tvrdi da je, ustvari, pravi oštećeni tokom izbora upravo SDS, zbog nečasnih radnji Muje Beganovića, predsjednika romskog Udruženja “Složna braća” koji je, kaže Sofrenić, ovdje izmanipulisan.

“Naime, Beganović je od 78 lica romske nacionalnosti uzeo lične karte, tako da su ti ljudi bili spriječeni da glasaju, a svi su na suđenju izjavili da bi glasali za SDS da im nije Beganović uzeo lične karte”, rekao Sofrenić.

Beganović je prethodno tvrdio da je, po nagovoru Sofrenića, uzeo od 78 Roma lične karte i da ih je predao Sofreniću. Te da bi, navodno mobilni timovi SDS-a, kasnije odradili da ti Romi glasaju za kandidata za gradonačelnika Miću Mićića i odbornika Tomicu Stojanovića, a za tu uslugu bi ti Romi dobili pakete hrane.

Na suđenju Sofreniću odbrana je iznijela dokaze koji negiraju ove navode, rekao je sudija Marinko Sladić, što objašnjava Sofrenić:

“Na dan izbora pojavila se informacija kako sam ja uhapšen sa ličnim kartama, od koga su navodno oduzete lične karte. Drugi dan izbora odmah je bila informacija direktora Policije RS Darka Ćuluma da je policija oduzela dva šlepera paketa koja su nabavljena navodono za podmićivanje, opet u nekoj mojoj režiji. Međutim, ništa od toga se nije desilo, to su laži.
Pakete nabavljene od preduzeća “Građapromet” uredno je kupilo Udruženje Roma RS za redovnu podjelu humanitarne pomoći. A lične karte nisu bile kod mene, već ih je policija oduzela od Muje Beganovića, a ja lične karte nisam nikada ni vidio”, rekao je Sofrenić.

Sofrenić kaže da je to bila politička konstrukcija protivnika tokom izbora da se zbune glasači, a poslije izbora da se pravdaju oni koji su od SDS-a izgubili na izborima.

“Prvada je ipak spora ali je dostižna”, poručio je Sofrenić.

(BN)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.