October 16, 2018

Mirso iz BiH – “najgori zatvorenik u Berlinu”

Mirso iz BiH – “najgori zatvorenik u Berlinu”

Mirsad M. porijeklom iz BiH iza sebe ima “impresivnu karijeru” kriminalca, a njemački mediji ga nazivaju “najgorim zatvorenikom u Berlinu”

Sudska administracija nedavni incident u berlinskom zatvoru opisala je kao “nevjerovatan događaj”. Iza tih riječi stoji napad zatvorenika, Mirsada M. porijeklom iz Bosne i Hercegovine na sudskog službenika.

Pedesetogodišnji Mirsad M. porijeklom iz BiH, inače osuđeni ubica, napao je zatvorskog službenika koji je pao u nesvijest, prenosi tv N1.

Naime, u utorak 17. maja u zatvoru Tegel u Berlinu oko devet sati ujutro Mirsad je brutalno pretukao uposlenika Tegela, jer je ovaj od njega tražio da sjedi u čekaonici.

Povrijeđenom zatvorskom radniku pomogle su kolege i ekipa hitne pomoći, a Mirsad M. je prebačen u samicu.

“Najgori zatvorenik u Berlinu”, kako se u njemačkim medijima naziva Mirsad M, iza sebe ima “impresivnu karijeru” kriminalca.

On je u periodu od 1996. do 2005. godine u Holandiji osuđen deset puta – za krađe, nošenje oružja i prodaju droge.

U aprilu 2008. godine on je u Berlinu ubio Musluma B, oca sedmero djece, u restoranu, navodno zbog iznude novca i neuspješne prodaje oružja.

Nakon ubistva, bježi u Holandiju, gdje je uhapšen u gradu Alkmaar. Izručen je Njemačkoj i osuđen 2009. godine na dvanaest godina zatvora.

Da zatvor ne utiče pozitivno na famoznog Mirsada M. pokazuju podaci da je od 2009. imao nekoliko incidenata. U njegovom dosjeu prvo je zabilježena tuča u kantini zatvora Moabit u martu 2009. godine.

Dva mjeseca poslije ponovo je pretukao zatvorenika zbog čega je osuđen na šest mjeseci zatvora. U martu 2012. godine brutalno je pretukao zatvorenika jer ga je provocirao.

Izvor: mondo,n1

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.