September 23, 2018

Mitrović o Šaćiriju: Ako toliko vole Kosovo, što igraju za druge zemlje?

Mitrović o Šaćiriju: Ako toliko vole Kosovo, što igraju za druge zemlje?

Srpski napadač Aleksandar Mitrović dao je svoje mišljenje o gestu reprezentativca Švajcarske Đerdana Šaćirija koji će na utakmici sa “Orlovima” nositi kopačke sa zastavom tzv. Kosova.

Šaćiri je jedan od nekolicine Albanaca koji igraju za Švajcarsku i druge evropske reprezentacije, a koji koriste svaki duel sa Srbijom da iskoriste da pokažu svoju ljubav prema Kosovu*.

“Gest sa zastavom Kosova na kopački nisam shvatio kao provokaciju. To je njegova stvar i ne treba da me interesuje. Nešto drugo mi je čudno. Svi se oni razmeću tom zastavom, a onda odbiju poziv da igraju za njihovu reprezentaciju. To dovoljno govori o njima. Ako već toliko vole Kosovo, zašto brane boje drugih zemalja? Za Šaćirija znam da je van terena dobar momak i suguran sam da će tokom meča sve proteći u duhu fer-pleja. U svakom slučaju, njihovo je da obuju te kopačke i da se slikaju, naše je da odigramo što bolje umemo i da ginemo u svakom duelu kao da nam je poslednji u karijeri”, rekao je Mitrović za kolumnu Neše Petrovića za Mondo.

Srbija i Švajcarska će se sastati u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva 22. juna u Kalinjingradu.

“Orlovi” na startu Mundijala igraju sa Kostarikom, u nedelju od 14h u Samari, dok ih u trećem kolu očekuje spektakl protiv Brazila u Moskvi.

/mondo-b92/

foto:zurnal

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.