April 06, 2020

Mobilne brane za zaštitu od poplava u Austriji obećavaju sigurnost građana./video/

Mobilne brane za zaštitu od poplava u Austriji obećavaju sigurnost građana./video/

Najčešće, kada se suočimo sa žestinom prirode, pokušavamo da se udaljimo i zaštitimo sve što možemo od imovine. Srećom, neke briljantne ideje mehanike mogu nam pomoći da se suočimo sa prirodnom nepogodom.

Kao grad u Austriji Grein, koji je u istoriji često plavila rijeka Dunav, zajedno sa ostalim regijama Austrije bili su u neposrednoj opasnosti od poplava. Dakle, rješenje je došla dati tehnologija i instalacija mobilne barijere.

Voda ne može ući u grad.

29d06ade34efad2d89299f2c93a041fb

 

Revoluciju u odbrani od poplava uvela je Britanska kompanija koja stoji iza tehnologije mobilnih barijera. Sistem se sastoji od dva glavna dijela: trajno izgrađenim čvrstim temeljima i pokretnim branama.
Kao što objašnjava sama kompanija: “Sistem je baziran na podzemni zid, koji štiti područje od porasta vodostaja i poplava. Nosači zida postavljaju se na temelje , koji onda određuju visinu brane. ”

 

 

 

Podzemni zid je armirano betonski pored komponente sistema opremljen i mehanizam koji čini mobilni brana.Slika zida, kada su poplave.

 

6ad7229019305b55d9fbc80252f72cc4

Kompanija IBS Tehnika je u Greinu tokom poplava 2010 godine podigla montažni zid veličine 3.6 metara i odbranila grad od poplave!

Mobile Dämme sind oft die einzige Möglichkeit, um zu schützen.  

“Sistem štiti zemlju iza brane do visine od 4.6 metara. Iznos je jednak krovu susjedne kuće. “Zadržava rijeku.Zaštita od poplava u gradu Grein podignuta kao dio strukture 6 mobilnih brana u 6 različitih gradova. Projekt je završen 25. avgusta 2012. godine

 

.

3aa67f1a51fd7de799c40ba7420edf2f

U junu 2013. godine brana je postala poznata zbog svoje efikasnosti. U sljedećem videu pogledajte zaštitu od poplave mobilnom branom.Druge zemlje trebale bi da usvoje ovu tehnologiju.

 

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.