September 23, 2018

Moskva: Vučić kod Putina

Moskva: Vučić kod Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas u Moskvi, gdje su izrazili očekivanja da će dvije zemlje nastaviti da njeguju prijateljske odnose i proširuju saradnju.

Putin je Vučiću čestitao na pobjedi na izborima i iznio očekivanje da će u budućem sastavu Vlade Srbije dostojno mjesto zauzimati ljudi koji posvećuju ozbiljnu pažnju razvoju bilateralanih odnosa Srbije i Rusije.

Putin je čestitao Vučiću što je njegova stranka ostvarila ubjedljivu pobjedu na izborima, kao i uspjeh koji su ostvarili njegovi koalicioni partneri kada je riječ o broju mandata, objavljeno je na sajtu predsjednika Rusije. “Mi ćemo nastaviti sa naporima za jačanje međudržavnih odnosa, političke saradnje i saradnje u ekonomiji i međunarodnoj areni. Radujem se vašoj pobjedi”, rekao je Putin.

Kada je riječ o ekonomskoj saradnji, dvojica lidera su saglasni da se ona mora proširivati i potvrđivati svakodnevno. Vučić je zahvalio je predsjedniku Rusije na političkoj podršci koju ova država pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
Izvor: Nezavisne novine

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.