Septembar 24, 2020

Na dobošu imovina bijeljinskog biznismena Mitra Perića

Na dobošu imovina bijeljinskog biznismena Mitra Perića

Imovina bijeljinskog privrednika Mitra Perića, vlasnika preduzeća „MD Perić Company“, koje je u Bijeljini u protekle dvije decenije izgradilo na desetine stanova i velikih poslovnih objekata, dospjela je na doboš.

Naime, Osnovni sud u Bijeljini objavio je za 13. maj javnu prodaju nekretnina, stambenih objekata, poljoprivrednih parcela, voćnjaka i šume, ali i poslovne zgrade, u čijem sastavu se nalazi motel sa 40 soba i pet apartmana.

Tržišna vrijednost nekretnina koje se nalaze samo u naselju Dvorovi kod Bijeljine i koje čine jednu poslovnu cjelinu i kao takve se prodaju, procijenjena je na 10,4 miliona KM.

Advokat Gordana Bibić, koja zastupa Mirjanu Manojlović iz Velike Obarske i njeno novčano potraživanje, po osnovu prava iz izvršne isprave, kaže da se tužbi pridružila i Hypo Alpe Adria banka iz Banjaluke, koja ima založno pravo prvenstvenog redoslijeda u namirenju po osnovu Ugovora o zasnivanju hipoteke iz 2011. i 2012. godine.

Na prvom ročištu za prodaju nekretnina, istaknuto je u pozivu za licitaciju, nekretnine se ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti, a sud će obustaviti izvršni postupak ukoliko se nepokretnosti ne mogu prodati ni na drugom ročištu.

Mitar Perića se danas nije javljao na telefon.

Izvor: CAPITAL

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.