Na leto brže do Egejskog mora?!

Na leto brže do Egejskog mora?!

Turisti iz Srbije će ovog leta do Egeja stizati prijatnom vožnjom za sedam sati, jer će posle puštanja u rad deonice kroz Grdeličku klisuru, auto-put biti kompletno završen.

Prema pojedinim procenama, svi radovi će biti završeni za desetak dana, da bi već sredinom narednog meseca deonica mogla da bude puštena u saobraćaj. 

Da nema dva granična prelaza putovanje bi bilo još lakše, ali će i sam završetak radova biti veliko olakšanje za turiste koji vole Grčku. 

“Očekujemo da do početka letnje sezone u saobraćaj bude pušten preostali deo južnog kraka Koridora 10, odnosno 26,3 km auto-puta kroz Grdeličku klisuru”, kažu za “Novosti” u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

“Asfaltiranje auto-puta na ovim deonicama je završeno i očekujemo da one budu otvorene za saobraćaj kad se završi testiranje opreme u tunelima i kad preduzeće “Koridori Srbije”, kao investitor, kaže da je sve bezbedno za puštanje saobraćaja. 

Dakle, 630 kilometara koliko deli glavni grad Srbije od Soluna povezivaće odličan auto-put, ali i oni koji planiraju da se upute ka Crnoj Gori mogu da odahnu, jer će se do Čačka stizati bez pauze za kafu. 

Do letnje sezone biće puštene u saobraćaj deonice na takozvanom Koridoru 11, od Obrenovca do Preljine, ukupne dužine 103 kilometra – obećavaju u Ministarstvu. – Krajem godine biće završena izgradnja i deonice od Surčina do Obrenovca dužine 17,6 km, čime će biti u saobraćaju ukupno 120 kilometara na Koridoru 11, od Surčina do Čačka. 

S obzirom na to da mnogi razmišljaju i o Crnom moru kao odličnoj budžet varijanti za odmor, trebalo bi da znaju da će i putovanje ka bugarskoj rivijeri biti lakše, ali tek za špic ili pred kraj turističke sezone.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.