Septembar 21, 2020

Na leto brže do Egejskog mora?!

Na leto brže do Egejskog mora?!

Turisti iz Srbije će ovog leta do Egeja stizati prijatnom vožnjom za sedam sati, jer će posle puštanja u rad deonice kroz Grdeličku klisuru, auto-put biti kompletno završen.

Prema pojedinim procenama, svi radovi će biti završeni za desetak dana, da bi već sredinom narednog meseca deonica mogla da bude puštena u saobraćaj. 

Da nema dva granična prelaza putovanje bi bilo još lakše, ali će i sam završetak radova biti veliko olakšanje za turiste koji vole Grčku. 

“Očekujemo da do početka letnje sezone u saobraćaj bude pušten preostali deo južnog kraka Koridora 10, odnosno 26,3 km auto-puta kroz Grdeličku klisuru”, kažu za “Novosti” u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

“Asfaltiranje auto-puta na ovim deonicama je završeno i očekujemo da one budu otvorene za saobraćaj kad se završi testiranje opreme u tunelima i kad preduzeće “Koridori Srbije”, kao investitor, kaže da je sve bezbedno za puštanje saobraćaja. 

Dakle, 630 kilometara koliko deli glavni grad Srbije od Soluna povezivaće odličan auto-put, ali i oni koji planiraju da se upute ka Crnoj Gori mogu da odahnu, jer će se do Čačka stizati bez pauze za kafu. 

Do letnje sezone biće puštene u saobraćaj deonice na takozvanom Koridoru 11, od Obrenovca do Preljine, ukupne dužine 103 kilometra – obećavaju u Ministarstvu. – Krajem godine biće završena izgradnja i deonice od Surčina do Obrenovca dužine 17,6 km, čime će biti u saobraćaju ukupno 120 kilometara na Koridoru 11, od Surčina do Čačka. 

S obzirom na to da mnogi razmišljaju i o Crnom moru kao odličnoj budžet varijanti za odmor, trebalo bi da znaju da će i putovanje ka bugarskoj rivijeri biti lakše, ali tek za špic ili pred kraj turističke sezone.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.