August 06, 2020

Na Pavlovića mostu oduzete cigarete vrijednosti 30.000 KM

Na Pavlovića mostu oduzete cigarete vrijednosti 30.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su na graničnom prelazu Pavlovića most krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.

Službenici Uprave su detaljnim pregledom putničkog vozila “reno” spriječili pokušaj krijumčarenja 3.719 paklica cigareta, saopšteno je iz UIO BiH.

“Ova akcizna roba nalazila se sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, a njena vrijednost na tržištu BiH procjenjuje se na 30.000 KM”, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti na terenu sproveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UIO, u saradnji sa službenicima bijeljinske Jedinice Granične policije BiH.

Prema naredbi Tužilaštva i Suda BiH krijumčarene cigarete i putničko vozilo privremeno su oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičenog lica podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO BiH pozivaju građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, napominjući da su svi pozivi besplatni i potpuno anonimni.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.