Septembar 23, 2020

Na Zidu plača brojni koji su otišli trbuhom za kruhom! /VIDEO/

Na Zidu plača brojni koji su otišli trbuhom za kruhom! /VIDEO/

Restartovci su ponovo privukli pažnju na banjalučkom Trgu Krajine. Ovaj put sa zidom plača na koji su se potpisivali svi oni koji poznaju nekoga, ko je iz Srpske otišao trbuhom za kruhom.

zid placa

Nekoliko imena ispisala je i Danijela Ratešić. Rodbina i kolege s posla stali su na podugačak Danijelin spisak.

“Došla sam da se potpišem, odnosno da potpišem svoju porodicu koja je uglavnom sva otišla odavde, ali i najviše zbog svojih prijatelja, kolega zdrastvenih radnika koji svakim danom odlaze u sve većem broju, među njima ću najvjerovatnije biti i ja u neko dogledno vrijeme”, ispričala je Danijela Ratešić.

Išarana tabla pokazuje stanje u Srpskoj, kažu Restartovci. Na zidu plača, uz imena onih koji su otišli, stoje i imena gradova i država koje su im postale novi dom.

zid placa1

Na ploči su ispisane skoro sve države svijeta. Ali, ipak prednjači jedna-Njemačka.

Vlasti će pisaniju sa Trga Krajine dobiti crno na bijelo, kažu organizatori. Građani će imati prilike da se i sutra upišu na imrovizovani zid, a onda će on biti preseljen na lokaciju koju mnogi neće moći da zaobiđu.

“U subotu veče, kada prikupimo, kada ovaj pano bude ispunjen, odlučićemo šta ćemo da uradimo sa njim. Jedna od ideja je da se odnese pred zgradu Vlade, pa da i oni vide da zaista postoji ne deset, nego deset puta deset puta deset ljudi koji su otišli iz naše zemlje”, izjavio je Stefan Blagić, predsjednik Restart Srpske.

Zid plača je posjetila i komunalna policija. Po pozivu MUP-a, došli su, kažu, da ga uklone. Restartovci su ubrzo riješili problem i pokazali im urednu dozvolu koju su dobili iz gradske uprave.

Izvor: ATV

foto: RAS/BLIC

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.