October 16, 2018

Naj erotskiji dio žene je …

Naj erotskiji dio žene je …

Naj erotskiji dio žene je … Nisu kukovi, grudi ili duge noge. Ako žena želi da se privuče muške poglede treba usmjeriti pažnju na drugom mjestu od navedenog.

Istraživači sa Univerziteta u Manchesteru željeli su saznati na šta se fokusira muškarac kada upozna ženu po prvi put. Otkrili su da u prvih deset sekundi prilikom prvog susreta većina muškaraca prikuje pogled na ženske usne.
Zaista, taj rezultat se još uvećava ako žena nosi crveni ili ružičasti ruž za usne. U studiji, istraživači su pratili ponašanje oko 50 ljudi dok su gledali u fotografije žena.
Kada je žena na fotografiji je nosila ruž za usne, muškarci su fokusirani na usnama oko sedam sekundi, dok samo 0,95 sekundi gledajući njihove oči i 0.85 sekundi kosu. Kada je žena na fotografiji bila bez karmina pažnja muškaraca je manja na usnama (2.2 sekundi) i više oči i nos – 2.97 i 2.77 sekundi, respektivno.
Mesnate usne su prirodno imale najviše izražen efekat na učesnike, ali čak i tanke usne su jednako atraktivne zahvaljujući ružu …

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.