November 22, 2018

NAJEZDA MUŠICA U BIJELJINI Evo kako da se odbranite od napasti!

NAJEZDA MUŠICA U BIJELJINI Evo kako da se odbranite od napasti!

Prethodnih dana u Bijeljini je prava najezda muva. Građani ne uspevaju da izađu na kraj sa ovim štetočinama a u pojedinim dijelovima grada okupirale su domove a nakon obilnih kiša i zahlađenja koje je stiglo u naš kraj!

Građani sa područja tkzv koridora, i ulica Laze Kostića,Mačvanske,Svetozara Ćorovića a ponajviše Danka Kabilja Bukija za svoje probleme sa ovim napastima optužuju Eko dep ali sem građana u Danka Kabilja to prosto nije moguće. Muva u svom životnom ciklusu retko pređe razdaljinu od  100 metara i životni vek je 30 dana,tako da taj uzrok otpada a uzrok najviše treba tražiti u nehigijenskim uslovima koji pogode razmnožavanju!

Muva je izuzetno štetan insekt i često veliki izvor zaraze!

Evo par predloga kako da se zaštitite a predlaže ženski magazin:

Ruzmarin i lovorov list
 Pomešajte nekoliko grančica ruzmarina uz par suvih lovorovih listova, izmrvite ih, stavite u posudu po izboru i vaše sredstvo za teranje muva je spremno! Ove biljke imaju intenzivan miris, koji ljudi ne osećaju previše, ali odlično osvežava prostor i tera mušice.
Nana                  
             
Šoljicu vode pomešajte sa 25 kapi eteričnog ulja nane, pa sipajte u bočicu kojom ćete moći da naprskate prostoriju. Kao kada biste koristili osveživač vazduha u spreju. Nana ima nežan i prijatan miris koji pozitivno deluje na disajne puteve, a koji može da otera muve.
Lavanda
 
Jednostavno zasadite nekoliko biljaka lavande. Ona se lako održava, ima prijatan miris, divno izgleda kao ukras, a uspešno tera muve, komarce i druge dosadne insekte.
S druge strane, možete je upotrebiti i kao nanu. Dakle, sve što vam je potrebno jesu šoljica vode i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Idealan recept je uz pomoć limuna i klinčića:

Treba će vam limun i nekoliko klinčića. Prvo skuvajte polovinu limuna i stavite klinčiće u celulozu.Samo stavite ovaj lek na sto na kojem sedite i muhe više neće zujati oko vas.

semberske.com

 

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.