October 21, 2018

NAMJEŠTAJ UNOSAN BIZNIS…Vatrogasci u Zemunu iz zapaljene fabrike izvukli sef sa 18 MILIONA EVRA

NAMJEŠTAJ UNOSAN BIZNIS…Vatrogasci u Zemunu iz zapaljene fabrike izvukli sef sa 18 MILIONA EVRA

Beogradski vatrogasci uspjeli su da izvuku sef sa neverovatnih 18 miliona evra iz stravičnog požara koji je 31. jula oko 22 sata izbio u krugu tri fabrike u Ulici cara Dušana u Zemunu.

Veliki požar, čiji se uzroci još ispituju izbio je u magacinskom prostoru jedne fabrike u blizini Pupinovog mosta, odakle se vatrena stihija proširila na proizvodne pogone drugih firmi, kao i na krov jedne porodične kuće.

Požaru je prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore sa vatrenom stihijom koja je prijetila da se proširi i na okolne stambene objekte.

Situacija je na terenu za vatrogasce bila dramatična, piše Kurir, posebno kada su dobili poseban zadatak – da moraju da spasu tajni sef koji se nalazi u jednom od zapaljenih objekata.

S obzirom da je fabrika u cjelosti bila zahvaćena vatrom vatrogasci su imali veliki problem da lociraju mjesto na kom se nalazi sef a potom i da ga izvuku na sigurno.

Odlučili su da rizikuju i ulete u plamen!

Poslije nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu, vatrogasci su uspjeli da pronađu sef i iznesu ga napolje.

Kako piše Kurir, oni su potom otvorili sef i ostali u šoku kada su shvatili da se u njemu nalazi gomila neoštećenih novčanica evra u raznim apoenima i bilo je jasno da su u pitanju milioni evra.

Na lice mjesta je potom došao vlasnik fabrike, a vatrogasci su zamoljeni da se sklone. On je uzeo novac iz sefa i otišao.

Ovaj list tvrdi da se u sefu nalazilo čak 18 miliona evra.

Tokom gašenja požara povrijeđeno je šestoro vatrogasaca, od kojih su se četvorica nagutala dima, dvojica zadobila opekotine prvog i drugog stepena.

Požar je lokalizovan nakon četiri sata drame, a ugašen sutradan ujutro.

(Kurir)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.