October 18, 2018

Napravite sirup od zove

Napravite sirup od zove

Zova je bogata flavonoidima, taninima, karotenom, vitaminima A, B i C, što je čini sjajnim “oružjem” u borbi protiv virusa, prehlada, bronhitisa, upaljenih sinusa, alergije, dijabetesa..

ZOVA, jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, trenutno je u punom cvatu. Ako vas “zavede” njen čarobni miris, pomislite kako biste mogli da ga osetite i u napitku koji ćete lako napraviti. Sada je pravi trenutak da uberete ili kupite cvetove i “pretočite” ih u zdravi i ukusni sirup. Zova je bogata flavonoidima, taninima, karotenom, vitaminima A, B i C, što je čini sjajnim “oružjem” u borbi protiv virusa, prehlada, bronhitisa, upaljenih sinusa, alergije, dijabetesa, reume, za jačanje imuniteta, pospešivanje izlučivanja toksina iz limfnih žlezdi…

Da biste dobili četiri litra sirupa, potrebno vam je 10 većih, sveže rascvetalih cvetova. Potopite ih u hladnu vodu, dodajte limuntus i na kriške izrezan limun, prekrijte i ostavite da odstoje 24 sata. Sutradan procedite, dodajte kilogram šećera, promešajte, poklopite i ostavite da odstoji još 24 časa, uz povremeno mešanje. Posle toga, procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u čiste, sterilisane flaše. I gotovo, sirup je spreman za degustaciju. Razblažite ga vodom i servirajte uz kockicu leda, a po želji možete da dodate i listić sveže nane.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.