Februar 06, 2019

Napredak Bijeljine u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

Napredak Bijeljine u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

U Bijeljini je održan sastanak predstavnika Gradske uprave sa rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija Sezin Sinanolu, predstavnikom Svjetske zdravstvene organizacije Viktorom Olsavskim i predstavnicima Švedske agencije za međunarodni razvoj Pele Person, kao i Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju Patrik Egli.
Tema sastanka bilo je predstavljanje efekata implementacije ciljeva održivog razvoja, kao i projekti i aktivnosti koje Grad Bijeljina trenutno provodi u oblasti održivog razvoja.
Na sastanku je zaključeno da je Bijeljina ostvarila veliki napredak i da je lokalni lider u implementaciji ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini.
Tokom posjete Bijeljini delegeacija je obišla i nekoliko lokacija na kojima se implementiraju projekti koji se finansiraju sredstvima vlada Švedske i Švajcarske.
– Zadovoljstvo mi je što je Bijeljina prepoznata kao lokalni lider u implementaciji ciljeva održivog razvoja i posvećeni smo tome da nastavimo da radimo u ovom smjeru u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama , što je u skladu sa unapređenjem kvaliteta životanaših građana – naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Ciljevi održivog razvoja (Agenda 2030) predstavljaju globalni plan za stvaranje svijeta u kome će siromaštvo biti iskorijenjeno i niko neće biti zanemaren. U septembru 2015. godine ovaj plan potpisale su 193 zemlje svijeta, uključujuči BiH i na taj način preuzele obavezu njegove implementacije.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.