August 03, 2020

NAŠ “MIGRANT” APSOLUTNI REKORDER Državljanin BiH u Austriji za 17 dana počinio 18 krivičnih djela

NAŠ “MIGRANT” APSOLUTNI REKORDER Državljanin BiH u Austriji za 17 dana počinio 18 krivičnih djela

Austrijska policija objavila je da je uhapsila 37-godišnjeg državljanina BiH koji je oborio neslavni rekord. U periodu od 21. juna do 8. jula, dakle za svega 17 dana, Bosanac je izveo čak 18 krivičnih djela.

Sve je počelo kada je 21. juna provalio u kancelariju jednog trgovca automobila u Salcburg-Aigenu i tamo ukrao ključeve “audija”, saopštila je policija u Salcburgu.

S ukradenim ključem izvezao je “audi” koji je koristio do 27. juna stavljajući na automobil nekoliko različitih ukradenih tablica. “Lažni”  identitet vozila pomogao mu je tokom krađa goriva na benzinskim pumpama, piše Radio Sarajevo.

Kada je policija 27. juna pronašla ukradeni “audi”, otkrili su tragove koji će dovesti do počinioca.

Međutim, do trenutka hapšenja, 37-godišnji Bosanac nastavio je krimi-turneju. Kako bi se osvetio radnicima hotela u Salcburgu-Lehenu, koji su ga izbacili zbog pušenja u sobi, ukrao je mobilni telefon na recepciji.

U St. Gilgenu je ušao u apartmansko naselje i ukrao nekoliko električnih uređaja. Završni račun pokazao je da je Bosanac u 17 dana izveo 18 krivičnih djela i napravio štetu od 15.000 evra.

To nije sve, otisci prstiju povezali su ga s nekoliko provalnih krađa u Salcburgu tokom prošle godine. Državljanin BiH priznao je sva krivična djela i već je prebačen u zatvor Puh-Urštajn.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.