Decembar 15, 2019

“NAŠ ŠEF ĆE POZVATI VAŠEG ŠEFA” Srbin uhapšen na Haitiju rekao samo ovo!

“NAŠ ŠEF ĆE POZVATI VAŠEG ŠEFA” Srbin  uhapšen na Haitiju rekao samo ovo!

Do hapšenja osmorke koje se dogodilo juče na Haitiju, a među kojima se našao i jedan Srbin, došlo je prilikom redovne kontrole, a pažnju policajaca privuklo je to što na automobilima u kojima su bili nije bilo registarskih tablica. Kada ih je policija zaustavila odbili su da govore i poslije brojnih pitanja, policajcima su kazali samo: “Naš šef će pozvati vašeg šefa”.

Nakon 24 sata od hapšenja osmoro sumnjivih mladića kod kojih je pronađen arsenal oružja, u tamošnjim medijima pojavile su se nove informacije.

Kako piše portal “Le Nouvelliste”, policija je primijetila dva vozila bez registarskih tablica, “ford” i “tojota”, zbog čega je morala da interveniše i zasutavi ih. Međutim, drama je počela kada je policija uočila da kod sebe imaju oružje i to devet pištolja, šest jurišnih pušaka, satelitske telefone i drugu sumnjivu opremu, piše Blic.

Džoel Caseus, šef policijske stanice u Port-au-Princeu, kazao je medijima da su osumnjičeni odbili da se identifikuju i objasne zašto su naoružani. Prepirka je trajala skoro dva sata, a na pitanje šta rade u Haitiju, kratko su kazali da su na misiji i da ne moraju da razgovaraju sa policijom. “Naš šef će pozvati vašeg šefa”, kratko su rekli tamošnjoj policiji.

– Koristili smo profesionalne specijalce kako bi shvatili da smo ozbiljni i odveli smo ih u policijsku stanicu – rekao je policijski komesar.Među privedenim mladićima našao se i Beograđanin Danilo B, koji, sudeći prema Linkedin profilu, radio u kompaniji K17, koja se bavi obezbjeđenjem u Vašingtonu, a prošle godine je postavljen za supervizora. Firma se inače bavi obezbjeđenjem velikih kompanija, ali i međunarodnih institucija, a naveo je i da je prošao obuku za specijalce.

Inače, svi njegovi profili na društvenim mrežama su poslije hapšenja nestali, odnosno najvjerovatnije su isključeni. Za sada nije poznato kako je do toga došlo, budući da ih od juče drže zatvorene.

Među privedenim muškarcima se, pored njega, nalazi pet Amerikanaca, Rus i jedan Haićanin. Svi oni su optuženi za “posjedovanje oružja i zločinačko udruživanje”.

O hapšenju državljanina Amerike oglasio se i Stejt Department, koji je potvrdio da su uhapšeni državljani SAD govoreći da su u konstantnom kontaktu sa konzulatom i da čine sve što je u njihovoj moći. Detaljnije informacije o prirodi njihove posjete Haitiju, takođe, nisu govorili.

Majka ni ne zna da je na Haitiju

Danilova majka koja živi u beogradskom naselju Banovo brdo ostala je u šoku kada su novinari Informera pozvonili na njen interfon. Ona, kaže, nije ni znala da je njen sin na Haitiju, a još manje da je uhapšen.

– U šoku sam, ne znam šta da radim… On živi u SAD već 10 godina, ali redovno smo u kontaktu. Posljednji put smo se čuli prošle nedjelje, rekao mi je da je dobro i da je sve u redu, nije mi pominjao gdje je. U Srbiji je posljednji put bio prošle godine – kratko je kazala njegova majka.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.