Septembar 23, 2020

NEPRIKOSNOVENA Ivana Španović pobednica Dijamantske lige!

NEPRIKOSNOVENA Ivana Španović pobednica Dijamantske lige!

Ivana Španović je osvojila Dijamantsku ligu u atletici, u konkurenciji skakačica u dalj, jer je trijumfom na čuvenom mitingu u Lozani stekla nenadoknadivu prednost u ukupnom plasmanu.

Naša atletičarka je u Lozani skočila 6,83 metara, što joj je bilo dovoljno za prvo mesto, ispred Lorejn Ugejn iz Velike Britanije (6,71), Darije Klišine (6,50), Šare Prkotor (6,48) i olimpijske šampionke Tijane Bartolete (6.46).

Ova pobeda joj je donela deset novih bodova, te je pred poslednja dva mitinga došla do 46, što je postalo nenadoknadivo za Britni Ris (16 bodova), Kristabel Niti (15), Bartoletu (13) i ostatak konkurencije.

“Običan” trijumf donosi pomenutih deset bodova, a u finalu, u Cirihu, 20. Međutim, čak i da Ivana ne osvoji ni bod do kraja, a Ris dvaput pobedi, njihov rezultat bi bio izjednačen, ali bi titula i tada pripala našoj bronzanoj olimpijki. Razlog? U toj situaciji odlučuje veći broj osvojenih mitinga tokom sezone, a Španovićevoj je ovo bila četvrta pobeda, dok Amerikanka zasad ima samo jednu.

Ukupan trijumf u Dijamantskoj ligi donosi pobednici 40.000 dolara, a toliko je Ivana Španović dobila i zbog četiri ostvarene pobede na mitinzima, koje su “vredne” po 10.000.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.