NISMO VJEROVALI SVOJIM OČIMA /VIDEO/-Torte na svadbi samo uz fiskalne račune,NEMA VIŠE TORTI OD TETKE,STRINE,UJNE…..

NISMO VJEROVALI SVOJIM OČIMA /VIDEO/-Torte na svadbi samo uz fiskalne račune,NEMA VIŠE TORTI OD TETKE,STRINE,UJNE…..

Torta na svadbama dolazi u obzir samo uz fiskalni račun. Ona je na veseljima neizostavan detalj, a može da napravi čitav haos.

Svadbeni saloni ne žele da se nađu na lošem glasu zbog trovanja hranom, ali ni da ponesu na grbači inspekciju, pa su veoma oprezni. “Sve profesionalno, prema zakonu, a zdravlje klijenata kao prioritet”, tvrde iz hotela Jelena.

“Ovo jeste jedna specifična djelatnost gdje korisnici samog salona žele da dosta hrane donesu sami, ali s obzirom da, u ovom slučaju, torte dosta su specifičan proizvod i tu nema nekog specijalnog popuštanja. Znači, torte ili pravimo mi i, naravno, izdamo račun, ili prave specijalizovani objekti koji imaju svoje standarde i procedure pravljenja i roba mora imati deklaraciju”, rekao je Milan Stojak, direktor hotela Jelena.

Shodno ovome, rodbina treba da zaboravi na pravljenje torte kod kuće. Za ovo su zadužene poslastičarnice u kojima zbog ove situacije posla nikada više. U Uniji udruženja poslodavaca tvrde, izdavanjem fiskalnih računa ubire se više poreza i suzbija siva ekonomija.

“Mi smo sa Vladom dogovorili da iz tog povećanog ubiranja poreza ide se na smanjenje poreza i doprinosa što, evo nadam se, i na takav jedan način ćemo obezbijediti”, naglasio je Saša Trivić, Unija udruženja poslodavaca.

Na svadbu nikome neće upasti i time je uništiti, ali zna se da su kontrole objekata registrovanih za proizvodnju i promet hrane kroz brojne parametre redovne. Iz Inspektorata Srpske kažu i da im je cilj da se pravovremenim preduzimanjem korektivnih mjera otklone nepravilnosti i eliminišu potencijalni rizici za zdravlјe lјudi, a poslovanje privrednih subjekata odvija u skladu sa zakonom.

/ATV/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.