October 16, 2018

Nova vatrogasna vozila za bijeljinske vatrogasce

Nova vatrogasna vozila za bijeljinske vatrogasce

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina dobila je danas novu opremu.
Riječ je o vatrogasnom vozilu za tehničke intervencije u vrijednosti 466.000 konvertibilnih maraka i pumpi za crpljenje vode velikog kapaciteta u vrijednosti 398.000 konvertibilnih maraka. Oprema je finansirana sredstvima iz gradskog budžeta Grada Bijeljina i Vatrogasnog saveza Republike Srpske
– Ovakva pumpa na području Republike Srpske trenutno postoji samo u Vatrogasnoj jedinici Prijedor i može se koristiti u slučaju poplava, jer može crpiti 20.000 litara vode u minuti. Vozilo za tehničke intervencije je izuzetno korisna oprema u slučaju požara, ali i drugih hitnih intervencija – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da će uz ovu opremu i ljestve od 32 metra, čija nabavka je planirana u narednom periodu, Vatrogasna jedinica Bijeljina biti najopremljenija u BiH.
On je podsjetio da su Šekovićima i Donjem Žabaru donirana dva starija vozila, a da je bijeljinska Vatrogasna jedinica modernizovana.
– Nadamo se da će ova oprema biti više korišćena u humanitarne svrhe, a da će što manje biti potrebe za hitnim reagovanjem zbog poplava i požara – izrazio je svoje uvjerenje Mićić.
Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković naveo je da Vatrogasni savez svake godine u skladu sa planom koji usvaja Vlada RS izdvaja sredstva za projektno-tehničko opremanje vatrogasaca širom Republike Srpske.
– Ovo je strateški pristup opremanja vatrogasnih jedinica, s ciljem zaštite građana i njihove imovine širom Republike Srpske – istakao je Stojaković.
Starješina Vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević naveo je da vozilo za tehničke intervencije, pored vode za gašenje požara, ima i svu dodatnu opremu za druge hitne intervencije, opremu za osvjetljenje, za izvlačenje dima iz zadimljenih prostorija, kao i za podizanje tereta, ali i savremeni razvalni alat za pomoć u slučaju saobraćajnih nezgoda .
– Pumpa nam je bila neophodna, pogotovo za vrijeme poplava, tako da smo sad mnogo bolje opremljeni za nepogode – istakao je Spasojević.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.