Novi asfalt u Milinom Selu povezaće Lopare sa Bijeljinom

Novi asfalt u Milinom Selu povezaće Lopare sa Bijeljinom

U mjesnoj zajednici Milino Selo kod Lopara u toku je asfaltiranje 560 metara lokalnog puta za šta će se iz budžeta ove majevičke opštine izdvojiti 45.000 KM.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić zajedno sa saradnicima obišao je radove i najavio u ovoj mjesnoj zajednici projekte infstrakture, izgradnji puteva i obnovi mjesnog doma.

– Danas će biti asfaltirana dionica pored školskog objekta, a takođe i prema Žutavki. Ovdje ima stanovništva i potencijala posebno kada je riječ o voćarstvu i poljoprivredi – rekao je Savić.Luka Perić, mještanin Milinog Sela, rekao je da ovdje živi 171 domaćinstvo i da novi asfalt znači mnogo.

– Ovaj put je od velikog značaja, jer veže prema Bijeljini, ali i druga sela, Pipere, Brusnicu, Jablanicu, Vakuf – istakao je Perić, koji se vratio iz dijaspore i penzionerske dane provodi u opštini Lopare.

Odbornik u Skupštini opštine Lopare Božo Marković iz Milinog Sela naglasio je da je ovo mjesto brdsko – ruralno i da dosta mještana je u dijaspori, a stanovnici uglavnom žive od voćarstva i poljoprivrede.

– Novi asfalt nam je jako bitan, posebno jer se radi o brdu koji će umnogome olakšati putnu komunikaciju sa centrom Lopara – dodao je Marković.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.