Septembar 24, 2020

Obezbeđenje u BiH čuva i da kukuruz “ne pobegne” s njiva

Obezbeđenje u BiH čuva i da kukuruz “ne pobegne” s njiva

Kriminal u BiH dosegao je nesagledive razmere, a krađe su postale svakodnevnica bilo na ulici, u prostorijama kompanija ili u privatnim domovima građana. Iz ovih razloga brojna pravna lica ali i građani odlučuju se unajmiti obezbeđenje kako bi sačuvali svoju imovinu.

Kako je Daniela Gogić, direktor marketinga i komunikacija u firmi “Securitas BH”, u BiH zabeležen je niz neobičnih slučajeva, a posao privatne zaštite nosi sa sobom nepredvidive situacije.

– U neobičnije poslove koje smo obavljali za klijente spadaju čuvanje kukuruza na polju od neovlaštenog branja – rekla je Gogić.

Ona ističe da ova firma ima dugogodišnje iskustvo u oblasti privatne zaštite, preko 20 godine u BiH i više od 150 u Evropi.

– To nam omogućava sve veću predvidivost u vrsti i načinima napada na imovinu koju štitimo. Napominjem da je “Securitas” uvek spreman izaći klijentu u susret i pronaći najbolje rešenje za procenjenu izloženost riziku – kazala je Gogić.

U BiH su zabeleženi i slučajevi da se građani odlučuju za ličnu fizičku zaštitu te stoga unajmljuju agencije.

– Ukoliko dobijemo zahtev za fizičkom zaštitom privatnih lica to su osobe koje zbog nego razloga smatraju da im je ugrožena sigurnost i može im ponuditi uslugu fizičke zaštite uz napomenu da je ta vrsta zaštite često skupa za fizička lica. U većini slučajeva govorimo o zaštititi VIP ličnosti iz sveta biznisa, filma i slično – navela je Gogić, piše Fokus.

Finansijske institucije i druge srodne organizacije u BiH imaju zakonsku obavezu da obezbede privatnu zaštitu, dok se veliki broj privatnih lica i preduzeća u cilju zaštite svoje imovine odlučuju za neki vid privatne zaštite.

Izvor: Fokus/Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.